JAHTA

Velikanka v Veli Luki

Objavljeno 24. avgust 2015 13.10 | Posodobljeno 24. avgust 2015 13.10 | Piše: E. B.
Ključne besede: Polar Star

Otok Korčulo je obiskala ena največjih jaht na svetu, dolga je 63 metrov.

KORČULA – Poletje je med drugim čas razkazovanja veličastnih plovil, in eno največjih se je pred dnevi zasidralo pred Velo Luko na Korčuli.

Osupljiva in 63 metrov dolga t. i. ekspedicijska jahta Polar Star zaseda 92. mesto med 100 največjimi jahtami na svetu. Polarna zvezda tokrat menda prvič pluje z novim lastnikom, ki je, nič kaj presenetljivo, Rus, registrirana je na Kajmanskih otokih. 
Izdelali so jo leta 2005, in sicer v znameniti nemški ladjedelnici Lürssen, ter jo poimenovali Northern star, pred štirimi leti pa so jo temeljito prenovili in preimenovali. Jahta s petimi velikanskimi palubami je menda vredna 55 milijonov evrov, lastnik pa jo tudi oddaja, in sicer za vrtoglavih 380.000 evrov na teden. Veličastno plovilo vas lahko ponese po valovih vseh severnih morij, poroča časnik Slobodna Dalmacija, poganjata jo dva Caterpillarjeva motorja, ki ji zagotavljata hitrost 14 vozlov, velikanski rezervoar pa sprejme 190.000 litrov goriva.

Jahta se hvali s šestimi razkošno opremljenimi kabinami, v katere lahko sprejme 12 gostov. Ves čas jim je na razpolago 17 članov posadke. Razvajajo se lahko v savni, džakuziju, telovadnici, kinodvorani in tudi kinu na prostem, baru in na zabavah ob jedeh z žara, dodatna, manjša plovila, pa pustolovščin željnim omogočajo prosto raziskovanje obiskovanih zalivov. 

Deli s prijatelji