NEPREVIDNO

V ZOO: Željku je zebra odgriznila prst

Objavljeno 19. avgust 2014 00.49 | Posodobljeno 19. avgust 2014 00.49 | Piše: T. L.

»Poglejte ga, pojedla ga je zebra,« se je menda pošalil zdravnik.

Fotografija je simbolična.

ZAGREB – »Kako sem nepremišljen, to povsem drži, roke ne bi smel potisniti skozi luknjo v ogradi. Ampak luknja ne bi smela biti tam. Če bi to storil moj otrok, bi ostal brez roke. Jaz sem ostal brez mezinca,« se jezi 47-letni Željko Petko (47) iz Splita.

Petko si bo družinski obisk v zagrebškem živalskem vrtu zapomnil za dolgo, saj mu je pred dnevi zebra odgriznila prst, poroča portal 24sata.hr. Željko je videl, da drugi obiskovalci molijo roke v luknjo in božajo zebro – pa je dete skoraj z leti abrahama storilo enako.

Zgled svojim dekletom

Željko je bil v živalskem vrtu skupaj z ženo, 7-letnima dvojčicama in 19-letno hčerko. Ob presenetljivem dogodku so se vse ustrašile in planile v jok. Sam je odhitel do upravne zgradbe in poiskal pomoč, najprej pa sta mu pomagali dve ženski in poklicali taksi. Zdravnik se je menda šalil: »Poglejte ga, pojedla ga je zebra.«

Seveda so ga s črnim humorjem skušali medicinci malce sprostiti, saj so imeli kar zahtevno delo. Izrezati so morali dele prsta in kosti pobrusiti ter rano zašiti, saj mu je zebra odgriznila zgornjo polovico mezinca. 

»Preživel sem štiri leta na bojišču, ukvarjal sem se s potapljanjem, letel z zmajem, jahal in padel s konja, vse sem preživel, zdaj pa me je dokončala zebra,« se huduje Željko.

Direktorica živalskega vrta ob tem poudarja: »Zebre ne božamo, to je divja žival, zato pa imamo ograde. Seveda pa ne moremo zaustaviti ljudi, ki za vsako ceno rinejo roke skoznjo.«

Deli s prijatelji