ULICE POLNE POLICISTOV

V živo iz Pariza: Tukaj vlada obsedno stanje

Objavljeno 17. junij 2016 19.34 | Posodobljeno 17. junij 2016 19.34 | Piše: Mo. S.

Danes tekme v Parizu sploh ni, a so policisti vseeno vsak trenutek na preži.

Iz Pariza.

PARIZ – V francoski prestolnici je v zadnjih dneh pestro. Poleg nogometne vročice, ki je s seboj prinesla nekaj nasilnih obračunov, so pred dnevi razburjali tudi protesti.image

Vse skupaj se seveda dogaja ob poostrenih varnostnih razmerah, ki jih povsem od blizu spremlja tudi naš bralec Tine. Javil se nam je iz Pariza, kjer je policija skoraj povsod. V objektiv je ujel vrsto parkiranih policijskih vozil in se tudi v živo prepričal, kakšne so razmere: »Tukaj vlada obsedno stanje,« pravi še pod svežimi vtisi z ene od pariških ulic. 

Varnostni ukrepi, kakršnih najbrž še ni bilo

Ni treba dvakrat ugibati, da se vse to dogaja samo zaradi evropskega nogometnega prvenstva, ki v Francijo vabi množice navijačev, na žalost pa tudi tiste, ki bi utegnili veliki dogodek izkoristiti za svoje niti najmanj plemenite namene.

Danes v Parizu sicer ne bo nobene tekme (brcali bodo v Saint-Etiennu in Nici, v Toulousu pa so že), a vseeno so pristojni organi pripravljeni na vse. Varnostne ukrepe so dodobra poostrili, za kar imajo dobre razloge. Spomnimo se huliganskih obračunov ruskih navijačev pred dnevi,image sveže pa so tudi še posledice nedavnih terorističnih napadov (dvorana Bataclanimage), ki so pretresli domala ves svet.

Komaj pred nekaj dnevi je v Parizu borec skrajne Islamske države ubil policista in njegovo ženo, se takoj zatem v živo javil na facebookuimage in zagrozil, da bodo evropsko prvenstvo spremenili v pokopališče.

Ste tudi vi v Parizu ali kje drugje v Franciji? Javite se nam s svojimi utrinki, objavili jih bomo.

Deli s prijatelji