NESPAMETNO

V reki končalo 90.000 evrov

Objavljeno 03. junij 2013 15.55 | Posodobljeno 03. junij 2013 15.57 | Piše: STA, A. L.

Počila mu je guma, ob menjavanju pa mu je denar zdrsnil v reko.

Bogastvo jim je padlo z neba.

DUNAJ – Uslužbenec avstrijske banke lahko močno obžaluje svojo domnevno nerodnost. Imel je namreč nalogo iz ene bančne poslovalnice v drugo prepeljati 90.000 evrov, a mu je baje načrte prekrižala prazna avtomobilska guma. Ko jo je želel zamenjati, je torbe z denarjem iz prtljažnika zložil na strm rečni breg, od koder do katastrofe ni bilo več daleč.

Več torb s skupno 90.000 evri je namreč zdrsnilo v reko – vsaj tako trdi uslužbenec. Policija, gasilci in reševalci so več tednov intenzivno iskali izgubljeni denar, a so iz vode potegnili le okoli 3000 evrov. 

Brez prič

Ali je nenavadna zgodba resnična, je težko ugotoviti, saj uslužbenec pri svojem početju ni imel nobene priče. Kazenski postopek proti njemu ni stekel, je pa banka z njim prekinila sodelovanje, ker je prekršil pravila o transportu denarja, poroča Spiegel.

Nenavadni incident je sicer posledica zaprtja majhne poslovalnice banke v mestu Obertauern. Po zaprtju bi moral uslužbenec njen denar prepeljati v centralo banke.

Iskanje zaklada nesmiselno

So pa oblasti izdale resno opozorilo morebitnim nepoklicanim lovcem na zaklad. V reki so številni slapovi, tok pa je na nekaterih predelih zelo močan. Iskanje izgubljenega denarja bi bilo zato »popolnoma nesmiselno«, sporoča policija.

Deli s prijatelji