SVET ŠTEVILK

V novo leto za sto jurjev

Objavljeno 21. december 2013 12.47 | Posodobljeno 21. december 2013 12.47 | Piše: T. P.

Nekateri novo leto pričakajo kar v svojih naslanjačih ali zgolj nazdravijo s peščico najbližjih prijateljev, drugi želijo iztek starega leta doživeti v velikem slogu. Vsaj če jim denarnice to omogočajo.

Čakanje novega leta nikjer ni dražje kot v eksotični Kostariki. Foto: S.N.

Medtem ko lahko že praznovanje novega leta v kateri izmed svetovnih metropol, kjer se tedaj tare množic, pošteno osuši denarnico, ima praznovanje v zasebnosti še višjo ceno. Vsaj če si želite privoščiti teden od božiča do novega leta daleč od doma, obdani z vsem razkošjem, ki si ga poželi srce. Zato smo tokrat pogledali, kje na svetu bi nas božični večer in silvestrovanje največ stala.

Hacienda Santa Ines: v bližni kostariške prestolnice San Jose, pa vendar v osrčju tamkajšnje narave, lahko božični teden preživite na razkošni kmetiji z 10 spalnicam in 12 kopalnicami, kjer za vaše potrebe skrbi 25-člansko osebje. Kar ima svojo ceno, saj boste za teden bivanja odšteli 140 tisočakov.

Borgo Finocchieto: v srednjeveški vasici blizu Siene lahko za 107.000 evrov za teden med božičem in novim letom najamete graščino z 22 spalnicami in devetimi apartmaji. A četudi je toskanski dvorec iz 14. stoletja, je prenovljen in opremljen s sodobno tehnologijo, od brezžičnega spleta do nintenda.

Borgo Santo Pietro: najem vile med toskanskimi griči, kjer so se pred osmimi stoletji zaustavljali romarji na poti v Rim, vam osuši bančni račun za slabih 107 tisočakov. Graščino iz 13. stoletja obdaja 13 akrov vrtov, ima pa 17 spalnic in prav toliko kopalnic.

Chalet Edelweiss: sedemnadstropna smučarska koča z osmimi spalnicami leži v osrčju francoskih Alp, v neposredni bližini smučišča Courchevel. Za tedenski najem boste odšteli 105.500 evrov.

Villa Rockstar: na otočku St. Barth’s, delu karibskega otočja, lahko za 105.500 evrov najamete razkošno vilo, ki se razprostira na slabih 1500 kvadratnih metrih in v kateri za vaše muhe poskrbi osebni butler.

Palmasola: v mehiškem zalivu Banderas boste za teden zasebnosti v luksuznem letovišču odštel 102 tisočaka, na razpolago pa vam bo 10 bungalovov, nekateri so kriti s slamo.

Villa Manzu: za 102.000 evrov vas olajša tudi tedenski najem vile z osmimi apartmaji, ki leži v enem najlepših predelov Kostarike, na polotoku Papagayo. V tem tednu vam ne bo treba niti migniti, saj bo za vas skrbelo osebje vile.

Villa Casanova: iztek leta lahko preživite tudi na tri stoletja stari, a prenovljeni toskanski kmetiji, ki jo obdaja 360 akrov gozdov v pokrajini Lucca. Za bivanje v vili s 14 velikanskimi spalnicami in zasebnim teniškim igriščem boste odšteli dobrih 84 tisočakov.

Vail Condo Penthouse: za etažno stanovanje v smučarskem središču Vail v osrčju Skalnatega gorovja boste odšteli 71 tisočakov. Stanovanje je dovolj prostorno za udobno bivanje šest ljudi.

Starwood Estate Villa: novo leto lahko pričakate tudi v mondenem smučarskem središču Aspen. Za tedensko bivanje v vili s sedmimi spalnicami in devetimi kopalnicami, kjer si čas lahko krajšate tudi v zasebnem notranjem bazenu ali kinu, boste odšteli 69 tisočakov. 

Deli s prijatelji