SVETA VOJNA

V Nemčiji in Franciji panika zaradi teroristov

Objavljeno 25. junij 2013 14.22 | Posodobljeno 25. junij 2013 14.24 | Piše: STA, D. P.

Pripadniki nemških posebnih enot so izvedli racije v Stuttgartu in Münchnu zaradi suma, da se v stanovanjih nahaja orožje. Tožilstvo pa preiskuje sum pranja denarja za namen financiranja »svete vojne«.

BERLIN – Nemška policija je danes izvedla racije proti domnevnim islamskim skrajnežem. Po poročanju nemških medijev naj bi načrtovali napad z uporabo daljinsko krmiljenih letalskih modelov. Zvezno tožilstvo je sporočilo, da preiskuje, ali so potekale priprave za izvedbo napada v Nemčiji.

Na Bavarskem

Javna radijska postaja SWR je poročala, da sta za načrtovanje napada osumljena dva moška. Policija naj bi zasegla tehnično opremo in dokumente med racijami, ki so bile omejene na območja nemških zveznih dežel Baden-Württemberg in Bavarska.

Pripadniki nemških posebnih enot so izvedli racije v stanovanjih v Stuttgartu in Münchnu zaradi suma, da se v njih nahaja orožje. Tožilstvo pa preiskuje sum pranja denarja za namen financiranja »svete vojne«.

Na delu tudi v Parizu

O protiterorističnih racijah poročajo tudi iz Francije, kjer so na območju Pariza v ponedeljek aretirali šest ljudi, domnevnih pripadnikov radikalne islamske celice, ki naj bi v Franciji načrtovala izvedbo terorističnih napadov.

Med aretiranimi so državljan Benina, državljan Komorov in štirje francoski državljani. Po navedbah francoske protiteroristične policije »so načrtovali izvedbo teroristične napade na znane osebnosti v Franciji«.

 

Deli s prijatelji