UJETA

V kopalni kadi je
 bila ujeta šest dni

Objavljeno 04. januar 2015 14.33 | Posodobljeno 04. januar 2015 15.13 | Piše: U. S.
Ključne besede: ujeta kad

Osemdesetletnico je iz nenavadnega ujetništva rešila poštarica.

Z drobno zvijačo do popolnoma bele kadi ...

PARIZ – Če ne bi bilo radovedne poštarice, bi imela ta zgodba verjetno žalosten konec. Osemdesetletna Huguette iz mesta Saint-Antoine-de Breuilh (Dordogne) na jugu Francije je šla na stranišče, a ji je v kopalnici spodrsnilo in je padla v kopalno kad, v njej pa je ostala ujeta dolgih šest dni. Ni se mogla premakniti in ni mogla doseči alarmne naprave za klic na pomoč, ki jo je odložila na umivalnik. K sreči je imela vsaj vodo.

Za njeno nesrečo ni vedel nihče, saj živi sama, na njeno srečo pa je poštarica postala sumničava: »Pozvonila sem, a ni nihče odprl. Zdelo se mi je čudno, ker so bile rolete dvignjene,« je povedala Sylvette Villaud za lokalni časnik. A naprej ni preiskovala, se je pa vrnila tri dni pozneje z novo pošto in še večjo sumničavostjo. Opazila je, da so okna še vedno odprta in tudi rolete so bile še vedno dvignjene, poštni nabiralnik pa je bil poln pisem. »Rekla sem si: 'Zdaj pa dovolj, tukaj je problem!' Na tem območju sicer ne delam dolgo, a sem vedela, da tam živi starejša ženska, zato sem šla v mestno hišo in povedala, kaj sem videla,« nadaljuje Villaudova. Cristian Gallot, župan mesta Saint-Antoine-de Breuilh, se je odločil poštarici prisluhniti in raziskati, kam je izginila Huguette, kmalu je našel sosedo z rezervnimi ključi. »Presenečen sem bil, kako razločno je govorila,« pravi Gallot, ženska je bila utrujena, a jasnih misli. Župana je prosila, naj pokliče gasilce; čeprav je bila sestradana, je prosila le za kozarec mleka in sladkor.

Villaudova je za konec povedala, da prepogosto pozabljamo na starejše ljudi: »Ponosna sem na to, kar sem naredila. Kdo ve, kaj bi se zgodilo sicer?« Gasilci so 80-letnico odpeljali v bolnišnico, tam so jo tri dni zadržali na opazovanju, nato pa jo odpeljali v dom za starostnike.

Kljub težki preizkušnji je Huguette obdržala smisel za humor, je povedal župan: rekla mu je, da je bila lekcija poučna in da napake ne bo več ponovila – alarmno napravo za klic na pomoč, ki je bila le nekaj centimetrov stran, bo imela poslej vedno pri sebi. 

Deli s prijatelji