IZZA REŠETK

»V Jugoslaviji bi Sanader verjetno dobil kroglo v čelo«

Objavljeno 01. oktober 2012 20.00 | Posodobljeno 01. oktober 2012 19.58 | Piše: A. L.

Kdo ga je spustil na javno televizijo in pokvaril nedeljsko kosilo državljanom, se vprašuje nekdanjih predsednik Združenja hrvaških sodnikov Vladimir Gredelj.

Ivo Sanader nima časa za svoje sojetnike

ZAGREB – »V Jugoslaviji ali v Severni Koreji, ki je po Sanaderjevem mnenju po demokratičnih standardih boljša od Hrvaške, ni bilo mogoče, da oseba, ki je obtožena za največji rop hrvaških državljanov v najbolj gledani TV-oddaji izvrši atentat na 'zdravi razum' teh istih državljanov in pokvari nedeljsko kosilo srečkovičem, ki si ga ob njegovem nekdanjem genialnem vodenju države sploh še lahko privoščijo. V Severni Koreji in Jugoslaviji bi gospod Sanader pri takšnih razmerah verjetno dobil kroglo v čelo.« Tako se je na nedeljski nastop Ive Sanaderja v oddaji V nedeljo ob dveh (Nedjeljom u dva) odzval bivši predsednik Združenja hrvaških sodnikov in nekdanji odvetnik HDZ v aferi Fimi media Vladimir Gredelj.

Manjkal je samo voditeljev aplavz Sanaderju

Kot plačnika položnic za program HRT ga zanima, kdo je Sanaderju omogočil nastop v priljubljeni oddaji na javni televiziji. Prepričan je, da če bi bila Hrvaška normalna država, Sanader ne bi smel zapustiti 'kletke'. Prepričan je, da je voditelj Aleksandar Stanković s tem storil profesionalni samomor, v nekaterih trenutkih pa si je s Sanaderjem celo privoščil menjavanje vloge voditelja in gosta. »Ne morem mimo vprašanja, koliko takšen nastop stane. V bistvu je nazadnje manjkal samo še aplavz Stankovića,« je sklenil Gredelj.

Deli s prijatelji