TRAGEDIJA

V grozljivem stampedu umrlo najmanj 151 mladih, oglasil se je tudi Robert Golob (FOTO)

Strašna tragedija na festivalu za noč čarovnic ...
Fotografija: Med umrlimi so večinoma mladi. FOTO: Yonhap, Reuters
Odpri galerijo
Med umrlimi so večinoma mladi. FOTO: Yonhap, Reuters

 Iz sveta se vrstijo odzivi in izrazi sožalja ob tragediji na sobotnem festivalu v Seulu, v katerem je v stampedu umrlo najmanj 151 ljudi. Ameriški predsednik Joe Biden je v sporočilu zagotovil, da ZDA stojijo Južni Koreji ob strani, najvišji predstavniki EU so izrazili solidarnost. »Ob tragičnem dogodku v Seulu izrekam sožalje predsedniku južnokorejske vlade in sočustvujem s svojci in prijatelji žrtev, ranjenim pa želim čim hitrejše okrevanje,« je vlada danes v tvitu navedla besede premierja Roberta Goloba.

Ljudje prižigajo sveče. FOTO: Kim Hong-ji, Reuters
Ljudje prižigajo sveče. FOTO: Kim Hong-ji, Reuters
Najgloblje sožalje svojcem in prijateljem žrtev grozljive nesreče je na twitterju izrazil tudi predsednik Evropskega sveta Charles Michel in poškodovanim zaželel hitro okrevanje. »EU stoji z vami v solidarnosti.« Podobno se je odzvala predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, ki je sporočila, da je v mislih z družinami žrtev. Da so bili tragični dogodki v Seulu šok za vse, meni tudi nemški kancler Olaf Scholz.

Umrli večinoma mladi

Tragedija se je v Seulu zgodila med sobotnim festivalom ob noči čarovnic, ko se je v ozkih ulicah zabaviščne četrti Itevon po ocenah policije nagnetlo do 100.000 večinoma mladih ljudi. Priče opisujejo prizore popolnega kaosa, ko so se številni znašli ujeti in se poskušali rešiti iz vse večje gneče, medtem ko so ljudje začeli padati drug po drugem.

Umrlo je najmanj 151 ljudi, 89 je bilo poškodovanih. V državi se je danes začelo obdobje žalovanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije