TERORISTIČNI NAPAD

V Grčiji v zvezi z načrtovanim napadom v Belgiji aretirali štiri ljudi

Objavljeno 17. januar 2015 21.48 | Posodobljeno 17. januar 2015 21.50 | Piše: STA, Ma. F.

Domnevna džihadistična skupina, ki je bila tarča četrtkove protiteroristične operacije v Belgiji, je načrtovala umore policistov na ulicah in napade na policijske postaje.

ATENE – V Grčiji so danes prijeli štiri ljudi, ki naj bi bili povezani z načrtovanim terorističnim napadom v Belgiji, ki so ga belgijske oblasti ta teden preprečile.

Belgijski mediji so pred tem poročali, da je načrtovani napad iz Grčije vodil Maročan Abdelhamid Abaaoud, ki je živel v Bruslju in naj bi se v Siriji bojeval na strani skrajne sunitske skupine Islamska država. Znan naj bi bil tudi pod imenom Abou Omar Soussi.

Ni še znano, ali je bil 27-letni Abaaoud med aretiranimi v današnji operaciji.

Domnevna džihadistična skupina, ki je bila tarča četrtkove protiteroristične operacije v Belgiji, je načrtovala umore policistov na ulicah in napade na policijske postaje. Več pripadnikov skupine, ki so večinoma belgijski državljani, je nekaj časa preživelo v nemirni Siriji.

Od aretiranih so jih pet v petek privedli pred sodnika, obtožili pa so jih sodelovanja v aktivnostih teroristične organizacije. Tri so priprli, dva pa pogojno izpustili na prostost. Belgijska policija je danes sporočila, da je aretirala še tri moške, ki so grozili policistom.

Deli s prijatelji