ŽARIŠČE KRIMINALA

V Franciji novo streljanje, pele so kalašnikovke

Objavljeno 09. februar 2015 15.10 | Posodobljeno 09. februar 2015 15.10 | Piše: STA, S. U.

Pred obiskom francoskega premierja streljanje v Marseillu.

MARSEILLE – Iz Marseilla na jugu Francije so danes poročali o streljanju, do katerega je prišlo pred popoldanskim obiskom francoskega premierja Manuela Vallsa v tem drugem največjem francoskem mestu. V streljanju s kalašnikovkami v naselju, ki je znano središče trgovine z mamili, ni bil nihče ranjen, so pa v bližnjo šolo preselili otroke iz tamkajšnjega vrtca.

V naselju La Castellane, kjer so prejšnji mesec v obračunu med kriminalnimi tolpami ustrelili 25-letnika, je takoj stekla operacija posebnih policijskih sil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na prizorišče se je odpravil tudi načelnik policije v Marseillu Pierre-Marie Bourniquel. Neznani storilci so streljali tudi na njegovo vozilo, a so zgrešili, v spletni izdaji navaja francoski dnevnik Le Figaro.

Mesto, ki slovi kot žarišče kriminala

Marseille ima že leta sloves kot žarišče kriminala, zaradi česar so nekateri francoski politiki celo pozivali k vpoklicu vojske v tamkajšnja najbolj problematična naselja.

Premier Valls je leta 2013, ko je bil notranji minister, izjavil, da so soseske Marseilla prepuščene preprodajalcem mamil.

Ironija pa je, da naj bi prav danes popoldne ob obisku mesta, na katerem ga bosta spremljala ministra za notranje zadeve Bernard Cazeneuve in za izobraževanje Najat Vallaud-Belkacem, pozdravil odlične rezultate ukrepov za boj proti kriminalu, ki so jih sprejeli pred dvema letoma, navaja AFP.

Deli s prijatelji