SKRB VZBUJAJOČE

V dveh dneh trije zmerni potresi blizu Slovenije

Objavljeno 27. avgust 2013 22.41 | Posodobljeno 27. avgust 2013 22.41 | Piše: S. U.
Ključne besede: Zagreb potres

Poročil o morebitni gmotni škodi ni.

Fotografija je simbolična.

ZAGREB – Zmeren potresni sunek magnitude 2,3 je danes nekaj po 17. uri znova zamajal tla severozahodno od Zagreba nedaleč od Zaprešića, so sporočili hrvaški seizmologi. Samo dobri dve uri kasneje so objavili, da je območje Zagreba stresel še en zmeren potres – že tretji v dveh dneh.

Žarišče prvega potresa danes je bilo kilometer severovzhodno od Zaprešića pri kraju Jablanovec, približno na enakem območju kot v ponedeljek nekaj po polnoči, ko je prebivalce zbudil in prestrašil potresni sunek magnitude 2,7. Jakost popoldanskega potresa je bila v žarišču tri stopnje po Mercallijevi lestvici na globini desetih kilometrov, približno 13 kilometrov severozahodno od Zagreba. Čutili so ga prebivalci okoliških mest in tudi v Zagrebu.

Območje Hrvaške seizmološko dejavno

Le dve uri kasneje je potres magnitude 2,7 zamajal območje približno 20 kilometrov zahodno od Zagreba, pri kraju Pušća. V žarišču je bila jakost med tri in štiri stopnje po Mercallijevi lestvici, so zapisali na spletni strani seizmološke službe. Poročil o morebitni gmotni škodi ni.

Območje Hrvaške je sicer seizmološko dejavno, posebej severozahodni del države in obala Jadrana, zlasti območje Dubrovnika.

Deli s prijatelji