DVOMI

V bolnišnici so jima zamenjali otroka?

Objavljeno 06. junij 2013 16.22 | Posodobljeno 06. junij 2013 13.14 | Piše: A. L.

Otrok je blede polti in modrook, skratka vse, kar Romi niso, pravijo starši.

Fotografija je simbolična.

SPLIT – »Midva sva Roma, dobila pa sva svetlopoltega otroka z modrimi očmi,« sta novinarjem Slobodne Dalmacije jasno povedala zakonca Osmanović. Sumita, da je v porodnišnici prišlo do napake in da so jima zamenjali otroka. V bolnišnici trdijo, da se napaka ni zgodila.

»Da bo takoj jasno, midva ne želiva nikogar obtoževati, vendar imava dvome, ki jih želiva razjasniti,« sta dejala. 

Nenavaden dogodek

47-letnemu Avdiju, ki je poročen s 24-letno Vero, se je 5. maja letos v splitski porodnišnici rodila deklica. Zdravniki so opravili carski rez, ob rojstvu je bila težka 4480 gramov in velika 56 centimetrov. Poimenovala sta jo Frančeska. Vera se ne spomni, ali so ji otroka pokazali ob porodu, saj so novorojenčico nemudoma odpeljali na zdravljenje. Ob rojstvu je namreč imela temperaturo 39 stopinj. Po kakšnih dveh dneh (?) po rojstvu jo je videla, ko so jo klicali, naj otroka podoji. 

»Stopila sem v prostor in šla proti otroku, ki je imel temnejšo polt, saj sem mislila, da je to moja punčka. Sestra me je ustavila in mi pokazala, da je tisto moj otrok. Bilo mi je nekoliko čudno, saj je imela popolnoma svetlo polt. Takrat o tem nisem nikomur govorila,« dogajanje opisuje Vera. 

Par ima sicer že triinpolletno deklico Lauro, ki pa je bila ob rojstvu, kot pravi mama Vera, »normalno« temnejše polti.

Deli s prijatelji