DAMASK GRE NAPREJ

V BiH prijeli dva, v džihad namenjena po poti Jureta Korelca

Objavljeno 18. februar 2015 14.01 | Posodobljeno 18. februar 2015 14.06 | Piše: S. N.

Po poročanju medijev naj bi Nevad Hušidić in Merim Keserović skušala preko Istanbula preiti na teritorij Islamske države.

Jure Korelec je po doslej znanih podatkih edini Slovenec, ki naj bi življenje izgubil kot džihadistični bojevnik v Siriji.

SARAJEVO – Bosanski policisti, ki so pred časom razkrili, da na sveto vojno odhajajo tudi Slovenci, so sinoči in danes ponovno izvedli akcijo »Damask«, v kateri so na sarajevskem letališču prijeli dvojico, ki se je odpravljala v džihad. Po poročanju medijev naj bi Nevad Hušidić in Merim Keserović skušala preko Istanbula preiti na teritorij Islamske države. Naj spomnimo: po tej poti je na bojišče za vedno odšel tudi Jure Korelecimage.

Kot je v sporočilu za javnost zapisala bosanska državna agencija za preiskave in zaščito Sipa, so sinoči in danes zjutraj aretirali šest ljudi. Preiskali so objekte na šestih lokacijah na območju Sarajeva, Maglaja, Bužima in Velike Kladuše. Na območju Sarajeva so aretirali osebe z inicialkami (v oklepaju je letnica rojstva) M. K. (1996), N. H. (1986) in E. T. (1964), danes zjutraj pa A. I. (1992), H. E. (1981) in R. I. (1953). Ali so med njimi tudi Slovenci, za zdaj ne poročajo.

Prijeti so osumljeni storitve kaznivih dejanj financiranja terorističnih aktivnosti, javnega spodbujanja k terorizmu, pozivanja k terorizmu, organizaciji terorističnih skupin, vse to pa za nezakonito formiranje in pridruževanje tujim paravojaškim in parapolicijskim formacijam. 

V akciji so sodelovali tudi bosanski obveščevalci. Pridržani ostajajo v priporu.

 

Deli s prijatelji