RAZKOŠNO

Uradnik z jahto za milijarderje

Objavljeno 26. avgust 2015 19.03 | Posodobljeno 26. avgust 2015 19.06 | Piše: E. B.

Razburil je z dragoceno uro, zdaj pa še z jahto: ruska opozicija ogorčena.

Izdala ga je hči: je Peskov vendarle najel drugo najdražjo jahto na svetu? Foto: Instragram

MOSKVA – Še vedno se ni otresel obtožb o razsipništvu, afera o njegovi uri znamke Richard Mille, vredni več kot pol milijona, se ravno tako še ni polegla. Zdaj pa se je ujel v laž, nehote oziroma naivno pa jo je razgalila njegova hči.

Dimitrij Peskov, tiskovni predstavnik Ruske federacije, ki se je nedavno poročil z nekdanjo olimpijsko in večkratno svetovno prvakinjo v umetnostnem drsanju Tatjano Navko, je namreč zanikal, da je na medene tedne odpotoval z razkošno jahto, ki jo je mogoče najeti za osupljivih 385.000 evrov na teden. To je nepredstavljiv znesek, če upoštevamo, da Peskov vsak mesec prejme plačo v višini enajstih tisočakov. Ali pač? Si Peskov vendarle lahko privošči drugo najdražjo jahto na svetu, imenovano Maltese Falcon in dolgo 88 metrov, ker mu ruski predsednik plačuje mnogo več, kot kažejo javni podatki? Tako so namreč prepričani predstavniki ruske opozicije, ki menijo, da Putinov tiskovni predstavnik skriva svoje dejanske prihodke in premoženje ter tako nedopustno zavaja javnost. Na to je nehote opozorila njegova hči Lisa, ki je na instagramu objavila fotografije z jahte. Z razkošnim plovilom naj bi 47-letni Peskov, njegova 40-letna nevesta in družina križarili okoli Caprija in Sardinije, vesela druščina se torej ni nastanila v hotelu na Siciliji, kot je uradna različica.

Opozicija besna zahteva, naj Peskov razgali svoje premoženje, z razlago, da mu je uro podarila nevesta kot poročno darilo, ki da je vredno mnogo manj, kot navajajo mediji, niso zadovoljni, o potovanju z razkošno jahto pa naj bi na družabnih omrežjih poročali tudi nekateri drugi gostje mladoporočencev.

 

Deli s prijatelji