RAZBURIL JAVNOST

Ura tiskovnega predstavnika na poroki dražja od vašega bivališča

Objavljeno 04. avgust 2015 12.43 | Posodobljeno 04. avgust 2015 12.46 | Piše: A. K.

Ruska javnost je jezna, ker je Peskov dejal, da njegovi letni prihodki ne presegajo 132 tisoč evrov, ura pa je vredna štirikrat več.

Poročne fotografije tiskovnega predstavnika Kremlja Dmitrija Peskova (47) in umetnostne drsalke ter olimpijske prvakinje Tatjane Navke (40) so razburile rusko javnost. Čeprav je bila poroka vse prej kot običajna, na njej pa so se v Sočiju zbrali številni ruski veljaki in bogataši, ni nič tako pritegnilo pozornost javnosti kot ročna ura, ki je krasila roko Peskova.

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je na twitterju zapisal, da gre za prestižno ročno uro Richard Mille RM 52-01, ki so jo izdelali v zgolj 30 primerkih. Njena vrednost naj bi bila neverjetnih 500 tisoč evrov, Navalni pa je na svojem blogu zapisal: »Ženinova ura je dražja od vašega stanovanja.«

Ruska javnost je besna tudi zato, ker je Peskov izjavil, da njegov letni dohodek ne presega 132 tisoč evrov, ura pa je vredna štirikrat toliko. Svetovalec ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki ga na poroko sicer ni bilo, se je pozneje opravičeval, da mu je uro podarila žena in da taka darila niso v nikakršni povezavi s korupcijo.

Izjavo za javnost je dala tudi njegova žena Tatjana, ki je za tabloid Komsomolskaja Pravda potrdila moževe besede in dejala, da mu je uro podarila ona, in dodala, da je podatek o ceni, ki se je pojavil v medijih, pretiran.

Deli s prijatelji