UKREP

Učiteljem namesto krede pištole

Objavljeno 20. december 2012 13.19 | Posodobljeno 20. december 2012 13.19 | Piše: A. L.

»Nimamo denarja za varnostnika, menimo pa, da je naš ukrep boljša rešitev.«

V nedavnem streljanju v šoli v zvezni državi Connecticut, v katerem je umrlo 20 otrok in šest zaposlenih.

HOUSTON – V teksaškem mestecu Harrold v ZDA so lahko otroci in starši brez skrbi glede varnosti v edini javni šoli v mestecu, saj ima več učiteljev pri sebi orožje. Najbližja policijska postaja je pol ure stran, prebivalci mesteca se poznajo in si zaupajo, zato je šolski odbor učiteljem dovolil nošenje orožja v prostorih šole.

Prikrito orožje

»Nimamo denarja za varnostnika, menimo pa, da je naš ukrep boljša rešitev,« je povedal ravnatelj šole David Thweatt. »Morebitni strelec bi lahko brez težav odstranil varnostnika z vidno pištolo, naši učitelji pa so starejši in so šli skozi intenzivno urjenje. Poleg tega je njihovo orožje prikrito. Tako lahko zaščitimo naše otroke,« je odločitev šole obrazložil Thweatt.

Učiteljem pištole

Po streljanju v šoli v zvezni državi Connecticut, v katerem je umrlo 20 otrok in šest zaposlenih, politiki v vse več ameriških zveznih državah, med drugim v Oklahomi, Misuriju, Minnesoti in Oregonu, razmišljajo o sprejetju zakonov, ki bi učiteljem in drugim zaposlenim v šoli dovoljevali nošenje prikritega orožja.

Teksaška zakonodaja načeloma prepoveduje orožje v šolah, razen če šola to izrecno dovoli. Šolski odbor v Harroldu je leta 2007 soglasno dovolil nošenje orožja.

Deli s prijatelji