ZA REŠETKAMI

Tuđman tone: po porniču rop in poskus samomora

Objavljeno 05. april 2013 16.44 | Posodobljeno 05. april 2013 16.45 | Piše: T. L.

Vnuk nekdanjega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana sedi v priporu zaradi ropa.

Franjo Tuđman

BEOGRAD – Igor Tuđman (32), vnuk nekdanjega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana, ki je pristal v beograjskem priporu zaradi suma, da je z ženo Natašo Antolović Ivkošić (26) omamil in oropal Beograjčana V. B., je v celici poskušal narediti samomor, je izvedel srbski časnik Alo. Menda naj bi Tuđmanov vnuk zaužil večjo količino različnih tablet, ki jih je pomešal s soljo, vendar pa je vse skupaj ostalo pri poskusu, saj so ga rešili ob pravočasni medicinski pomoči.  

»Tuđman se je poskušal ubiti zaradi razočaranja, še najbolj pa ga je razočarala žena Nataša, ki je vso krivdo zvalila nanj. V zdravstveni ordinaciji so mu pravočasno pomagali. Zelo je živčen in v slabem psihičnem stanju, saj ga ne obiskuje noben od družinskih članov ali sorodnikov iz Zagreba,« je o Igorjevem stanju za časnik povedal dobro obveščeni vir. 

Miloševićev odvetnik potrdil: Res je zaužil tablete

»Lahko potrdim, da je Tuđman zaužil večjo količino tablet. On sicer spada v tisto skupino pripornikov, ki se zelo slabo odziva na kratenje svobode in težko prenaša dejstvo, da se nahaja v priporu. Njegov poskus razumem kot odziv na položaj, v katerem se je znašel,« je povedal Tuđmanov odvetnik Viktor Gostiljac, ki je nekoč v Haagu zagovarjal tudi Slobodana Miloševića

Sicer pa je Igor v »visoki« družbi: priporniško celico namreč deli z Markom Miškovićem (32), ki je z očetom Miroslavom, lastnikom Delte, osumljen več milijonov težke malverzacije,  Dušanom Moračem, lastnikom dveh televizij, in Slavoljubom Korićancem, nekdanjim namestnikom predsednika izvršnega odbora Agrobanke. Prav sopriporniki so na pomoč poklicali paznike in jih obvestili o Tuđmanovem početju. 

Snemali naj bi pornič v troje

»Ko si je opomogel, je znova začel govoriti o tem, kako ljubi in obožuje svojo ženo, in ponavljal, da verjame, da bosta ponovno skupaj. Če ga bodo obsodili, želi kazen odslužiti v Srbiji, nikakor pa si ne želi v hrvaški zapor,« še pravi neimenovani vir.

Tuđman, ki je v priporu že gladovno stavkal, je v preiskavi, ker naj bi z ženo oropala V. B. Nataša in Igor, oba sta v priporu od 7. februarja, pa krivdo za dejanje prelagata drug na drugega. In kaj se je pravzaprav zgodilo? Par naj bi se z V. B. dogovoril za seks v troje, in sicer v njegovem stanovanju. Igorja in Natašo sumijo, da sta V. B. v vino podtaknila močno pomirjevalo midazolam (flormidal), ko pa je zaspal, sta iz stanovanja odnesla dva stacionarna in dva mobilna telefona, prenosni računalnik, kozmetiko, manjšo vsoto denarja in se odpeljala z njegovim terenskim vozilom znamke Hyundai. Policisti so par ujeli na mejnem prehodu pri Samoboru, ko sta hotela pobegniti na Hrvaško. 

 

Deli s prijatelji