OBTOŽBE

Trumpa je obtožila, da jo je 13-letno posilil

Objavljeno 30. april 2016 22.17 | Posodobljeno 30. april 2016 22.17 | Piše: E. B.

Sredi odmevne in burne kampanje še tožba zaradi domnevnega posilstva.

Trump je besen, vse navedbe zavrača kot popolnoma nesmiselne in neresnične. Foto: Reuters

NEW YORK  – Takšna natolcevanja so povsem običajna za odmevne predsedniške kampanje, besno odgovarjajo v taboru Donalda Trumpa, ki se je znašel sredi obtožb, da se je med orgijami, ki jih je organiziral razvpiti in že obtoženi Jeffrey Epstein, spolno izživljal nad komaj 13-letno deklico!

Tako navaja Katie Johnson, ki republikanca in njegovega prijatelja, velikega finančnika, obtožuje posilstev in spolnega suženjstva v štirimesečnem obdobju 1994. Okrutneža in izprijenca naj bi ji vzela nedolžnost, zatrjuje v tožbi, s katero zahteva 100 milijonov dolarjev odškodnine. Če jima pred dobrima dvema desetletjema ne bi ustregla, bi vplivna moža uničila njeno družino, naj bi ji grozila, Trump pa se je ob navedbah zgrozil ter kratko in jedrnato odrezal: »Te izjave so ne le popolne laži, ampak so nagnusne obtožbe in jasne namere, da nekdo uniči mojo politično kampanjo ali pa unovči pozornost. Pika.« Strahotna dejanja naj bi se dogajala v Epsteinovi manhattanski rezidenci, kjer naj bi tajkuna ter njuni poslovni partnerji zbirali mladoletnice in se izživljali nad njimi: dekleta naj bi silili v najrazličnejša spolna dejanja, od oralnega do lezbičnega seksa, Trump naj bi Katie in druge izbranke kdaj tudi privezal za posteljo in jih pretepal ter grobo posiljeval, in to brez kondoma – Johnsonova naj bi se nekoč prestrašila, da je zanosila, zato ji je Trump besno vrgel šop stodolarskih bankovcev in zavpil, naj opravi splav.

Če so se upirale, sta jih tako Trump kot Epstein udarila, pripoveduje tožnica, ko so dekleta zagrozila, da bodo o dogajanju povedala staršem, naj bi jim grozila s smrtjo in drugimi posledicami. Kot rečeno, nadobudni predsedniški kandidat navedbe ostro zanika, toda besede Johnsonove naj bi bila na sodišču pripravljena potrditi Epsteinova nekdanja načrtovalka zabav, ki naj bi bila navzoča na vseh orgijah, omenjenih v odmevni tožbi. V taboru obtožencev so menda že izbrskali podatke o Johnsonovi, ki je trenutno brez prebite pare in v hudih dolgovih, zaradi katerih da se je zatekla v tako nesmiselne laži, toda Epsteinova preteklost vendarle namiguje, da je v navedbah morda več kakor trohica resnice. Finančnika so pred desetletjem zasule obtožbe več kot 40 deklet, ki naj bi doživljale podoben pekel kakor Johnsonova, Epstein se je potem pogodil s tožilstvom in priznal dejanja v zameno za sramotno nizko kazen: osemnajst mesecev za zapahi, odsedel jih je le trinajst.

Pozneje so se pojavile navedbe, da naj bi bila med izprijenimi uživači celo britanski princ Andrew in Bill Clinton, a se zgodbe nazadnje niso znašle na sodišču, takratnega predsednika ZDA pa je, kot se je izkazalo, med drugimi potunkal in javno obtožil tudi – Trump. Ta se je pred leti sicer popolnoma oddaljil od Epsteina, nekdanjega prijatelja, o katerem pa je še leta 2002 govoril takole: »Jeffreyja poznam zelo dolgo, je izjemen in dober človek.« 

Deli s prijatelji