TEKMA ZA VRH

Trump zmagal še tretjič, a tokrat brez Melanie

Objavljeno 24. februar 2016 09.01 | Posodobljeno 24. februar 2016 09.01 | Piše: STA, Mo. S.

Donald Trump je pred tem že zmagal v New Hampshiru in Južni Karolini ter osvojil drugo mesto v Iowi.

LAS VEGAS – Ameriške televizije so na podlagi vzporednih anket pohitele in Donalda Trumpa razglasile za zmagovalca strankarskih zborovanj v Nevadi, še preden so bili prešteti glasovi, saj so vzporedne ankete pokazale, da ima veliko prednost pred konkurenco. Trump je pred tem že zmagal v New Hampshiru in Južni Karolini ter osvojil drugo mesto v Iowi.

Tokrat ob njem, kot je sklepati po fotografijah, ni bilo slovenske žene Melanie, ki svojega moža vneto podpira. Nazadnje jo je, kot smo poročali, dobesedno porinil pred mikrofon,image tokrat pa jo je morda raje pustil doma ...

Za drugo mesto se je boril floridski senator Marco Rubio, ki po odstopu Jeba Busha dobiva podporo strankarske politične in finančne elite kot kandidat, ki si ga želijo na splošnih volitvah proti demokratu oziroma demokratki. Glede na ankete in uvodne izide strankarskih zborovanj mu je tesno za petami teksaški senator Ted Cruz, pred temnopoltim Benom Carsonom in guvernerjem Ohia Johnom Kasichem. Nekaj glasov je dobil celo Bush.

Demokrati so imeli strankarska zborovanja v soboto, zmagala pa je Hillary Clinton pred edinim nasprotnikom, senatorjem iz Vermonta Bernardom Sandersom. Demokrata gresta pred volivce v soboto v Južni Karolini, kandidati obeh strank pa nato ponovno 1. marca, ko bodo volitve in zborovanja v 12 državah.

Deli s prijatelji