NASILJE

Trije Slovenci nabunkali varnostnika

Objavljeno 27. julij 2016 20.15 | Posodobljeno 27. julij 2016 20.15 | Piše: L. K.

V turističnem naselju Funtana je 25-letnik skupil hude poškodbe.

Kamp Lucija Portorož .

POREČ – Na območju Poreča se te dni dogajajo silno vroče stvari. Vsaj v dveh primerih so bili udeleženi tudi slovenski turisti.

Najprej sta tisto popoldne v kampu pri Poreču podivjana vola poškodovala štiri ljudi, med njimi slovensko državljanko, o čemer smo na kratko že poročali.

Nenavadna nesreča se je zgodila v nudističnem kampu Ulika, kjer so želeli turistom pokazati voz z dvema vpreženima boškarinoma, ki ju je tja pripeljal 68-letnik, doma iz Višnjana. Ko ju je videla, se je navdušena 56-letna Slovenka postavila mednju in se hotela fotografirati, to pa ju je pošteno vznemirilo. Začela sta vleči voz, pri tem pa s kopiti poteptala in poškodovala tako našo vzneseno rojakinjo kot tudi 68-letnega Marija Gašparinija, ki je poskušal samo pomiriti razjarjena vola ter rešiti Slovenko. To pa še ni bilo vse: med nenadzorovanim premikanjem voza sta bila poškodovana še 20-letna uslužbenka kampa ter 46-letni avstrijski turist! Poškodovanih je bilo tudi več počitniških prikolic.

Oba poškodovanca so nemudoma prepeljali v splošno bolnišnico v Pulj, preostala dva pa oskrbeli na urgenci v Poreču.

Tja je moral že naslednje zgodnje jutro tudi neki hudo pretepeni varnostnik. Kaj se je pravzaprav zgodilo? Poreška policija zatrjuje, da so ga napadli trije Slovenci, dva sta bila stara 20 let, eden 19!

Slovenska trojica popadljive narave je namreč ponoči ob 1.20 v turističnem naselju Funtana srdito napadla 25-letnega varnostnika, ki je v kampu zgolj opravljal svoje delo, pravijo policisti. Pri čemer je varnostnik utrpel hude telesne poškodbe. Proti vsem trem osumljencem je tožilstvo že vložilo kazenske prijave. 

Deli s prijatelji