NAPAD

Trgovec v pitonovem objemu

Objavljeno 08. oktober 2015 21.49 | Posodobljeno 08. oktober 2015 21.51 | Piše: U. S.

Lastnik trgovine je hranil kačo in čistil kletko, ko ga je napadla.

NEWPORT – Lastnika trgovine s kačami Captive Born Reptiles v Newportu je pred skorajšnjo smrtjo rešila policija: okoli moškega se je ovil in ga močno stiskal šestmetrski piton! Policija je sporočila, da je Terry Wilkens hranil 56,7 kilograma težko kačo, ko je ta napadla.

Policijo in reševalce je poklicala Melissa McElfresh, ki se je tedaj učila, kako ravnati s kačami, jih hraniti in jim čistiti kletko. Povedala je, da je s prsti tapkala po kletki, da bi kači odvrnila pozornost, medtem ko jo je Terry čistil, piton pa ga je ugriznil v roko. »Grozljivka v živo, česa tako strašnega še nisem videla, še zdaj sem v šoku. Kača je obrnila glavo in Terryju sem rekla, naj bo previden, saj da ga gleda. Rekel je, da je v redu, in prav takrat ga je ugriznila,« pravi McElfresheva.

Ko so policisti prišli v trgovino, v kateri je sicer okoli sto kač, je bila povsod kri, so povedali; Wilkens je bil videti mrtev, pitona so takoj poskušali spraviti z njega, je povedal načelnik Tom Collins. Kača se je ovila okoli njegove glave, vratu in trupa, ko jo je eden od policistov zgrabil za glavo in je končno popustila smrtni objem, so nesrečnika odpeljali v univerzitetni klinični center, še preden se je reševalno vozilo odpeljalo, pa je Wilkens zadihal. Dan pozneje so ga že odpustili v domačo oskrbo.

Klic na pomoč so prejeli okoli enajste ure, čez nekaj minut so bili že v trgovini, je dejal Collins: »Na srečo eden od policistov ve, kako ravnati s kačami.« Toda piton se ni dal, ko so ga odvili z Wilkensa, se je začel ovijati okoli policistove roke, še preden so ga lahko vtaknili v terarij. Kača je zdaj na varnem, v trgovini, v kateri je napadla, policija skupaj s strokovnjaki pa še razmišlja, kaj bodo naredili z njo.

Deli s prijatelji