PRETRESLJIVO

Tragičen konec: skrajneži IS usmrtili Tomislava

Objavljeno 12. avgust 2015 15.43 | Posodobljeno 12. avgust 2015 15.56 | Piše: A. K.

Pogajanja z Islamsko državo so se končala neuspešno. Očeta dveh otrok so usmrtili, poročajo svetovni mediji.

Tomislav Salopek.

ZAGREB, KAIRO – Mukotrpna pogajanja egipčanskih oblasti s skrajneži Islamske države niso obrodila sadov. Hrvaški mediji poročajo, da so 30-letnega Tomislava Salopeka usmrtili, kot so tudi napovedali, če jim egipčanska vlada v zameno za Hrvata ne izroči muslimanskih zapornic, pisalo in govorilo pa se je tudi o 30 milijonih dolarjev, ki naj bi jih skrajneži zahtevali v zameno za Salopeka.

Novica je pretresla hrvaško javnost, ki je zadnje dni upala, da se bo ugrabitev končala srečno za očeta dveh otrok, sedemletne deklice in dveletnega dečka, ter njegovo ženo Natašo, ki je celo odpotovala v Egipt, da bi rešila svojega moža.

Hrvaška molči

O usmrtitvi je prva poročala francoska agencija AFP, v hrvaškem ministrstvu za zunanje zadeve še molčijo. Na twitterju so se pojavili zapisi militantov, ki sporočajo, da je bil »Salopek usmrčen zaradi sodelovanja Hrvaške v vojni proti Isisu« ter »zaradi tega, ker je minilo 48 ur od zahteve, da egipčanska vlada osvobodi zapornice«.

Ministrstvo za zunanje zadeve je prek twitterja na vprašanje, ali drži, da so usmrtili Tomislava Salopeka, odgovorilo, da nimajo potrditve o tem.

Prav tako se je na twitterju pojavila fotografija usmrčenega Tomislava, a ker je preveč nazorna, smo jo zameglili.

image

Deli s prijatelji