WULFF

Tožilstvo bo vložilo obtožnico proti nekdanjemu nemškemu predsedniku

Objavljeno 12. april 2013 15.35 | Posodobljeno 12. april 2013 15.36 | Piše: STA, A. L.

Poravnati se ni želel.

Odziv nemškega predsednika še ni znan.

HANNOVER – Tožilstvo v Hannovru je danes sporočilo, da bo vložilo obtožnico proti bivšemu nemškemu predsedniku Christianu Wulffu zaradi korupcije. Wulff, ki je lani odstopil pod težo obtožb o korupciji, je osumljen, da je prejel podkupnino v obliki plačila hotelskega računa. 

Tožilstvo je odločitev sprejelo, potem ko je Wulff v torek zavrnil ponudbo o poravnavi. Sodišče v Hannovru se mora zdaj odločiti, ali obstaja dovolj dokazov za začetek sojenja Wulffu.

Od vseh obtožb le še ena domenvno sporna

Tožilstvo je Wulffu ponudilo, da bi v zameno za plačilo 20.000 evrov ustavilo kazenski pregon proti njemu. Odvetniki bivšega nemškega predsednika so nato sporočili, da ponudbe ne bodo sprejeli, in napovedali boj, da na sodišču dokažejo Wulffovo nedolžnost. Med preiskavo proti Wulffu je tožilstvo zaslišalo več kot 100 prič, preiskalo njegovo zasebno hišo in pregledalo goro dokumentov. Povod za začetek afere so bila poročila o zasebnem kreditu za Wulffovo hišo v Grossburgwedlu.

Predmet preiskave so bili Wulffovi odnosi s premožnimi prijatelji. Od različnih očitkov so nazadnje ostali samo tisti, ki so povezani s plačilom hotelskega bivanja v Münchnu, pri čemer gre za znesek 754 evrov.

Deli s prijatelji