AFERA

Tony Blair ljubimkal z ženo Roberta Murdocha?!

Objavljeno 28. november 2013 18.11 | Posodobljeno 28. november 2013 18.12 | Piše: E. B.

Prijateljstva med nekdanjim premierjem in medijskem mogotcem je konec – zaradi Wendi.

Izraelski mediji so Blairovi soprogi priporočili, naj preveri Tonyjeve zunajzakonske dejavnosti

Cherie in Tony Blair sta zgrožena: kot poročajo ameriški in britanski tabloidi, je nekdanji britanski premier ljubimkal z zdaj že nekdanjo ženo medijskega mogotca Ruperta Murdocha, lepo Wendi Deng.

Četverica prijateljuje (oziroma je prijateljevala) vrsto let, pogosto druženje pa je obrodilo tudi nezaslišano politično sodelovanje, potem ko je Murdoch v svojih tabloidih Blaira v vseh treh mandatih odločno podpiral, predsednik vlade pa se mu je hvaležno oddolžil z imenovanjem milijarderjevega zeta za ministra brez listnice. Prijateljstvo se je obdržalo še po tem, ko je avstralsko-ameriški medijski mogul 2010 obrnil hrbet laburistom in podporo raje namenil torijcem, 2011 pa je, naj spomnimo, izbruhnila afera s prisluškovanjem zvezdnikom, politikom, gospodarstvenikom in drugim vplivnežem z Otoka in iz ZDA, ki je nazadnje potopila časnik News of the World.

Ločitev brez pompa

Toda Cherie in Wendi sta menda še naprej krojili vrh britanske družabne smetane, Tony in Rupert pa sta ohranila spodoben odnos. Tako je bilo vsaj videti. Kaj se je pravzaprav pletlo med Tonyjem in Wendi? Na začetku poletja je namreč izbruhnila novica, da se Murdoch ločuje od svoje tretje žene, s katero ima dva otroka. Zakonca sta v sodnih dokumentih navedla nepremostljive razlike, brez pompa sta se dogovorila o razdelitvi premoženja in po nekaj burnih razpravah, vse daleč od oči medijev, sklenila soglasje tudi o skrbništvu nad otrokoma. Toda javnost je še naprej radovedno brskala in domnevno izbrskala pravi razlog za ločitev: radoživa Wendi je baje pretesno prijateljevala z Blairom, je zakrožilo med visokimi krogi, to je prišlo na ušesa Rupertu, ki se je, da bi se izognil škandalu, takoj odločil utišati zlobne jezike. Toda ti so se vendarle razgovorili, neimenovani viri pa so pojasnili, češ da je Cherie že na začetku leta slišala vest o domnevnem ljubimkanju, a je verjela moževemu prepričevanju. Ko pa je izvedela, da se Murdochova ločujeta, je vendarle sklenila preveriti govorice. Ugotovila je baje, da je Blair v preteklih letih večkrat prenočil na kalifornijskem ranču slovitih zakoncev, ko je bila tam samo Wendi: čeprav naj bi šlo za poslovno in povsem nedolžno srečanje, zanj nista vedela ne Rupert ne Cherie.

Nekateri tabloidi pisarijo, da se je razmerje začelo šele po novici o ločitvi, saj da je Wendi znana lovka na vplivneže, Blair pa se ji je pač zdel primerna naslednja tarča. Drugi menijo, da je politik začel osvajati Murdochovo ženo, da bi tako posredno ohranil stik z mogulom in poiskal nove politične priložnosti za vzpon. Spet tretji pravijo, da naj bi se bila afera začela že pred mnogo leti, razkril pa da jo je Murdoch sam med preverjanjem elektronske pošte vseh svojih zaposlenih in tudi bližnjih družinskih članov pred izbruhom škandala 2011, takrat je domnevno odkril zapise, ki so bili po njegovem mnogo preveč intimne narave. Že takrat naj bi bil pretrgal vse stike z Blairom, na pozive k pogovoru z nekdanjim premierjem se ni odzval.

Cherie in Tony sta pred tedni podala skupno izjavo, v kateri sta odločno zavrnila vsa namigovanja o zunajzakonskem razmerju, v Murdochovem taboru pa molčijo. Wendi, prevajalka, ki je Murdocha spoznala med poslovnim srečanjem v Šanghaju 1997, se na govorice sploh ne ozira, saj je, kot povedo dobro obveščeni, preveč zaposlena s sklepanjem novih pomembnih poznanstev predvsem v šovbiznisu. Že leta se hvali, da tesno prijateljuje s Hughom Jackmanom, Nicole Kidman in Bonom, tako da mnogi pričakujejo, da si bo tudi naslednjega moža izbrala med najvplivnejšimi.

Deli s prijatelji