MERCATOR

Todorić odpira šampanjec. Kdo od Slovencev bo praznoval?

Objavljeno 27. junij 2014 20.29 | Posodobljeno 27. junij 2014 20.30 | Piše: STA, T. L.

V zasebni rezidenci Todorićevih, Kulmerjevih dvorih, bo po zaključku postopka nakupa Mercatorja zabava.

Todorić bo danes praznoval (fotografija je simbolična).

ZAGREB – Po današnji uradni sklenitvi prodaje 53-odstotnega deleža Mercatorja hrvaškemu Agrokorju bo lastnik koncerna Ivica Todorić zvečer pripravil proslavo svojega poslovnega uspeha. Zabava za več sto gostov bo v Todorićevem dvorcu nedaleč od Zagreba.

V zasebni rezidenci Todorićevih, Kulmerjevih dvorih, potekajo priprave na drevišnjo zabavo, poroča hrvaški spletni novičarski portal tportal.hr. Ta spominja, da je lastnik Agrokorja podobno proslavo pripravil tudi junija lani, ko je podpisal pogodbo o nakupu Mercatorja. Takrat je bilo v slovenskem tisku prebrati, da je šampanjec odprl prezgodaj.

»Pričakovati je, da najmogočnejši hrvaški poslovnež zagotovo ne bo varčeval pri proslavi ob sklenitvi posla desetletja, ki je bil zahteven, kompleksen in skrajno negotov,« navaja tportal.

Kot dodaja, bi se utegnilo na zabavi zbrati več sto ljudi, ker bodo poleg članov ožje in širše družine Todorić zvečer v Kulmerjevih dvorih zagotovo tudi njihovi prijatelji in najpomembnejši poslovni sodelavci.

V pričakovanju gostov iz Slovenije

Portal ugotavlja, da bo zagotovo zanimivo videti, kdo bodo Todorićevi gostje iz Slovenije, še posebej glede na razširjeno nasprotovanje njegovemu prevzemu največjega slovenskega trgovca.

Todorić sicer danes ni skrival zadovoljstva zaradi zaključka prodajnega postopka. V današnjem sporočilu za javnost je poudaril, da je nastal največji poslovni sistem v tranzicijskih državah image.

Kot je ocenil, je šlo pri nakupu za skupno zmago poslovnih ljudi in izraz odločenosti, da na temeljih premišljene vizije nenehno povečujejo raven uspešnosti ter konkurenčnosti. »Tako lahko tudi na ta način ustvarimo dodane vrednosti za vse potrošnike, zagotovimo večjo varnost za vse zaposlene ter spodbudimo nadaljnji razvoj industrije v regiji,« je ocenil Todorić, ki je že leta na čelu seznama najbogatejših Hrvatov.

Njegovo premoženje je bilo letos ocenjeno na 6,6 milijarde kun (868 milijonov evrov). Kot je v začetku leta še objavila hrvaška izdaja časopisa Forbes, to pomeni, da bi se Todorić lahko uvrstil na Forbesov globalni seznam milijarderjev, ker njegovo premoženje presega milijardo dolarjev.
 

Deli s prijatelji