PREISKAVA

Timošenkova sodelovala pri umoru ukrajinskega bogataša?

Objavljeno 11. maj 2012 15.19 | Posodobljeno 11. maj 2012 15.19 | Piše: Mi. S.

Julija Timošenko naj bi bila po besedah tožilstva vpletena v organizacijo in financiranje umora ukrajinskega bogataša in nekdanjega člana parlamenta Jehvena Šerbana.

KIJEV – Bivša ukrajinska premierka Julija Timošenko, ki se trenutno nahaja v zaporu zaradi zlorabe položaja, se sooča z novimi obtožbami. Dan za tem, ko je končala svojo 20 dni trajajočo gladovno stavko v zaporu, je pomočnik javnega tožilca Renat Kuzmin dejal, da še ni izključeno, da bodo Timošenkovo obtožili zaradi sodelovanja pri umoru Jehvena Šerbana, bivšega člana parlamenta in bogataša.

Ta je bil umorjen s svojo ženo na letališču v Donetsku leta 1996, ustrelili pa so ga moški preoblečeni v policijsko uniformo.

Je Timošenkova financirala in organizirala umor?

»Primer še vedno preiskujemo in preverjamo dokaze, ki trenutno nakazujejo na to, da je bila Timošenkova skupaj z nekdanjim politikom Pavlom Lazarekom vpletena v organizacijo in financiranje umora Šerbana.« Kot je še izjavil Kuzmin, je preiskava že dala prve izsledke.

Julija Timošenko, sicer bivša ukrajinska premierka, trdi, da je žrtev političnega maščevanja aktualnega ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča, ki jo je premagal na predsedniških volitvah leta 2010. Lani je bila obtožena zlorabe položaja, zaradi česar so se odnosi med Ukrajino in Zahodom precej poslabšali.

Deli s prijatelji