PREPLAH

Tiger zbežal iz cirkusa

Objavljeno 02. februar 2017 11.34 | Posodobljeno 02. februar 2017 11.36 | Piše: J. J.

Beli bengalski tiger je Sicilijance pognal v beg.

PALERMO – Ko so Piera Capizzija, župana Monreala pri Palermu na Siciliji, poklicali po telefonu in mu povedali, da se po njegovem mestecu z 38.000 prebivalci sprehaja beli bengalski tiger, se je glasno zasmejal, saj je mislil, da nekdo zbija šale. A ko je zaslišal zavijanje siren policijskih in reševalnih avtomobilov, mu je postalo jasno, da gre zares.

Mimo do zob oboroženih policistov so tekli krotilci zveri švedskega cirkusa, ki te dni gostuje v mestu na Siciliji. Iz kletke jim je ušel Oskar, redek beli bengalski tiger, in v mestu sprožil preplah.
Oskar se je lenobno sprehajal po ulici, mimogrede kaj ovohal, ljudje pa so se zaklenili v domove in z balkonov opazovali ter fotografirali mogočno zver.

Ko se je naveličal sprehajanja, se je Oskar ulegel pred trgovino s kuhinjsko opremo. Ker je ostal miren, so okoli njega začeli sestavljati visoko ograjo. Pred gobec so mu vrgli nekaj svežih kosov mesa, in ko so postavili še zadnje dele, se je Oskar mirno preselil za rešetke. Lahko pa bi se končalo precej drugače. Spomnimo se lanskega primera, ko je v španskem naravnem rezervatu Benidorm tiger napadel in ubil 37-letno oskrbnico. Lani avgusta je lev v cirkusu v Peruju napadel učiteljico, jo zgrabil za vrat in pred učenci zvlekel v areno kot plen.

Deli s prijatelji