ČETRTA STOPNJA

Teroristična ogroženost v Bruslju ostaja na najvišji ravni

Objavljeno 23. november 2015 21.14 | Posodobljeno 23. november 2015 21.14 | Piše: STA, Ma. F.

Šole bodo znova odprli v sredo, takrat bo postopno začela obratovati tudi podzemna železnica.

BRUSELJ – Teroristična ogroženost v Bruslju ostaja na najvišji, četrti stopnji, je sporočil belgijski premier Charles Michel po skoraj štiriurnem sestanku sveta za nacionalno varnost. Šole in podzemna železnica za zdaj ostajajo zaprte. Šole bodo znova odprli v sredo, takrat bo postopno začela obratovati tudi podzemna železnica.

Razmere so enake kot v nedeljo, še vedno obstaja grožnja takojšnjega napada, zato tudi odločitev za ohranitev najvišje stopnje ogroženosti, je pojasnil Michel in pozval prebivalce, naj ostanejo mirni. »Položaj ni preprost, prosimo za razumevanje,« je dodal.

Tik pred začetkom težko pričakovane tiskovne konference, na kateri so sporočili novico o ohranitvi najvišje stopnje ogroženosti, so s tožilstva sporočili, da so izpustili 15 oseb od 16, pridržanih v nedeljo, eno osebo pa so obtožili vpletenosti v teroristične napade v Parizu.

Belgijske pravosodne oblasti so izpustile tudi dve osebi od petih, pridržanih danes. Preostale tri osebe ostajajo v priporu in jih bodo še dodatno zaslišali.

Deli s prijatelji