SVET ŠTEVILK

Telefon vam odvzamejo

Objavljeno 06. marec 2017 15.48 | Posodobljeno 06. marec 2017 15.48 | Piše: T. P.

Tradicionalne masaže ne bodo izginile v pozabo, a v ospredje se prebijajo tudi drugačne terapije.

Fotografija je simbolična.

Hiter in stresen življenjski ritem na telesu in počutju pušča sledi, zato so vse bolj priljubljene nove in nove oblike sproščanja. Nekateri se zatečejo k moči kristalov, drugim pomagata zvok in svetloba, tretjim pa je na kožo pisano kaj drugega.

1. Terapija glede na krvno skupino – Tajska: Vsi smo verjetno že slišali za dieto, prilagojene krvnim tipom. Podobno v salonu Cool Spa and Immunetra na Phuketu ponujajo telesne tretmaje glede na krvno skupino stranke. Ljudje s krvno skupino A so deležni pilinga s kavnimi zrni, sojo in ovsom, kar naj bi spodbudilo metabolizem. Pri ljudeh s skupino B se osredotočijo na piling in pomlajevanje s sadnimi encimi in kristali. Za krvno skupino 0 pa so najprimernejše obrazne maske in masaže z morsko soljo, zelenim čajem in sivko za telesno razstrupljanje.

2. Spalna terapija – Maldivi in Nemčija: Nespečnežem ali pa ljubiteljem dobrega spanca bo dobro del dvoinpolurni ritual, s katerim bodo zdrsnili v globoko meditativno stanje in pregnali stres. Masaža za sproščanje hrbtenice, obrazna masaža, kopel v vodi s himalajsko soljo, jasminom, sandalovino, nato pa blažen spanec. Vse to na čistini sredi džungle na Maldivih v tamkajšnjem Om Supti night spa. Podoben spanec za moč lahko okusite tudi v Berlinu, na terapiji somnologa Michaela Felda, ki združuje svetlobno terapijo in aromaterapijo ter posebna prehranska dopolnila, v spanec pa nato zdrsnete na zvočnih blazinah.

3. Obrazna vadba za tehnološke navdušence – London: V londonskem FaceGym ne boste razgibavali vsega telesa, le obraz. Vaje so usmerjene v stimulacijo krvnega obtoka in povečano izdelavo kolagena za napenjanje kože. Dobrohotno vpliva predvsem na tiste, ki se ne morejo odlepiti od mobilnega telefona, saj naj bi tako spočili oči, sprostili čeljust in vratne mišice ter gladili gube na čelu.

4. Terapija s tišino – Indija: Da je tišina resnično vredna zlata, dokazujejo v Indiji. V tamkajšnjem Shreyas silent retreat najdete notranje ravnovesje v sedmih dneh tišine, začinjenih z meditacijo in jogo, ter prepuščanju švedski, balijski in tajski masaži ter aromaterapiji, lahko pa se odpravite na sprehode v naravo in se sproščate v džakuziju. Telefon vam ob prihodu odvzamejo. Podobno možnost odmika v tišino ponujata tudi The Alpina Gstaad v Švici ter samotarski ekohotel Eremito v umbrijskem hribovju.

5. Zdravljenje z vibracijami – Newcastle, Anglija: V središču je starodavna tajska terapija, stara več kot 5000 let, na kateri vas po telesnih energetskih linijah lahno tapkajo s kladivcem iz lesa tamarinde. Vibracije, ki jih tapkanje oddaja, izboljšajo krvni pretok, blažijo bolečine, sprostijo notranje energetske blokade in napetost.

6. Masaža in kopel z marihuano – Denver, ZDA: Na področju spa turizma so med modnimi novostmi masaže z losjonom iz marihuane z aktivnim THC ter poprovo meto, kar blaži mišične bolečine in napetosti, a ne prodre v kri. Kopeli z marihuano pa so primerne predvsem za blaženje menstrualnih bolečin in vsesplošno sproščanje. 

Deli s prijatelji