PREDSEDNIŠKA BITKA

Ted Cruz podprl Trumpa, Springsteen pa ga je označil za sramoto

Objavljeno 24. september 2016 15.26 | Posodobljeno 24. september 2016 15.27 | Piše: STA, P. Pa.

Ted Cruz je dejal, da je Clintonova dokazano nesposobna za predsednico.

WASHINGTON – Republikanski senator Ted Cruz je v petek napovedal, da bo na novembrskih volitvah za predsednika ZDA vendarle podprl Donalda Trumpa, potem ko je na republikanski konvenciji julija svojim podpornikom raje predlagal, naj glasujejo po svoji vesti.

 Bruce Springsteen, ki v svojih besedilih pogosto ubeseduje boj Američanov iz delavskega razreda, je dejal, da razume, kako se Trump lahko zdi prepričljiv ljudem, ki živijo na ekonomskem robu. »Absurdnost presega risanke. A prišel je dovolj blizu (Beli hiši), da vas to lahko dela nervozne,« je dejal v pogovorni oddaji Skavlan, ki jo predvajajo na Norveškem in Švedskem.»Mislim, da ne bo zmagal, a že sama njegova kandidatura je velika sramota za Američane,« je dejal pevec.

Trump zna volivcem dati del tistega, kar želijo slišati, je nadaljeval. »V ZDA imamo težave, in sicer velikanske razlike pri razdelitvi bogastva, kar ponuja plodna tla za demagogijo. Ima zelo enostaven odgovor na ta zelo, zelo kompleksna vprašanja,« je bil kritičen Springsteen. Intervju je bil posnet pred izidom svoje biografije Born to Run, v kateri opisuje svoje otroštvo v New Jerseyju in dvig v slavo. Knjiga bo izšla prihodnji teden.

»Po več mesecih temeljitega premisleka, molitev in izpraševanja vesti sem se odločil, da bom na volilni dan glas dal republikanskemu kandidatu Donaldu Trumpu,« je zapisal na svojem profilu na facebooku. Cruz, ki je bil še zadnji resnejši tekmec Trumpu v boju za republikansko nominacijo, si je na konvenciji stranke v Clevelandu prislužil žvižge in klice neodobravanja, ko ga ni hotel javno podpreti. Zdaj je svoje stališče spremenil, tudi v želji, da republikanci premagajo demokratsko kandidatko Hillary Clinton, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hillary je nesposobna

»Naša država je v krizi. Hillary Clinton je dokazano nesposobna za predsednico in njena politika bi škodovala milijonom Američanov. Donald Trump pa je edini, ki ji pri tem stoji na poti,« je zapisal Cruz. Trump se je Cruzu že zahvalil za podporo in dejal, da je globoko počaščen. »Borila sva se, bil je težak in briljanten nasprotnik. Veseli me, da bova še dolgo let sodelovala, da bi naredila Ameriko spet veliko,« je zapisal Trump v svoji izjavi.

Spopad med Trumpom in Cruzom za republikansko predsedniško nominacijo je bil sicer še posebej oster in tudi z več udarci pod pasom. Trump je med drugim napadel Cruzovo ženo in namigoval, da je njegov oče sodeloval v atentatu na Johna Kennedyja.

Deli s prijatelji