NENAVADNO

Tatiči so mu oskubli vrt

Objavljeno 30. marec 2012 14.27 | Posodobljeno 29. marec 2012 20.50 | Piše: Andrej Predin

Čez noč so ukradli zaplato trave pred Britančevim domom.

Vrtovi na posestvu Longleat.

IPSWICH – Britanec Steve Woolnough ni mogel verjeti svojim očem, ko se je zbudil in opazil, da so mu tatovi čez noč izpred hiše ukradli travo. Oče dveh otrok iz Ipswicha je 10 kvadratnih metrov veliko zaplato umetne trave namestil pred šestimi leti. »Še vedno ne razumem. Kako si kdo drzne ukrasti nekaj, za kar sem trdno delal. Poskušaš narediti nekaj lepega, potem pa se pojavi nekdo in to ukrade,« ne razume 54-letni možakar.

V drugo jim je uspelo

Nepridipravi so udarili v nočnih urah, ko je družina spala. Steve je razkril, da so mu jo enkrat že poskušali suniti, pa je niso mogli odnesti, ker je bila pretežka. Tokrat so se vrnili in v drugo jim je uspelo. »Kdor koli je to storil, je vedel, kaj dela. Trave mi prej še nihče ni ukradel, to je res čudno.« Zdaj bo moral seči globoko v denarnico in odšteti 300 evrov za novo zaplato umetne trave. Vendar je tokrat odločen, da bo prej namestil nadzorne kamere.

Policisti so presenečeni

»To je nenavadna kraja. Do zdaj še nismo imeli podobnega primera. Nepridipravi so potrebovali vozilo, da so lahko odpeljali z vrta ukradeno travo,« je pojasnil predstavnik policije in povabil morebitne očividce, naj jim pomagajo v lovu na nepridiprave.

Deli s prijatelji