ŽRTEV TATVINE

Taščo predsednika okradla čistilka

Objavljeno 18. september 2014 16.17 | Posodobljeno 18. september 2014 16.17 | Piše: STA, S. U.

Izmaknila je bančno kartico in varnostno kodo PIN ter nato na bankomatih dvigovala gotovino.

Hrvaški predsednik Ivo Josipović med sestankom s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem.

ZAGREB – Tašča hrvaškega predsednika Iva Josipovića je bila žrtev tatvine. V njenem stanovanju v Zagrebu jo je okradla čistilka, ki so jo najeli prek agencije za posredovanje dela, navaja Večernji list. Škodo so ocenili na 20.000 kun ali 2630 evrov.

Čistilka naj bi v zagrebškem stanovanju tašče hrvaškega predsednika izmaknila bančno kartico in varnostno kodo PIN ter nato na bankomatih dvigovala gotovino. Ob tem je izkoristila najvišji mogoči limit na kartici, ki naj bi znašal 20.000 kun, piše časnik. Storilka ni hrvaška državljanka, a je imela vsa ustrezna dovoljenja za delo in bivanje na Hrvaškem, dodajajo. Josipović ni želel komentirati primera, ki ga preiskuje policija.

Išče se še drugi storilec

Hrvaška policija medtem sicer išče tudi neznanega storilca, ki je v začetku septembra poskusil vlomiti v družinsko počitniško hišo hrvaške zunanje ministrice Vesne Pusić v Sovinjaku nedaleč od Buzeta.

Vlomilec ni bil uspešen, gmotna škoda zaradi poskusa nasilnega odprtja vrat pa je ocenjena na nekaj tisoč kun oziroma več sto evrov.

Deli s prijatelji