PODROBNOSTI

Tako je potekala ugrabitev, Tomislava odpeljali iz Egipta?

Objavljeno 11. avgust 2015 21.23 | Posodobljeno 11. avgust 2015 21.18 | Piše: A. K.

Egipčanske oblasti 30-letnika intenzivno iščejo, ugrabitelji naj bi ga odpeljali v Libijo.

Tomislav Salopek.

ZAGREB, KAIRO – V javnost prihajajo nove podrobnosti o ugrabitvi 30-letnega Hrvata Tomislava Salopeka, ki je pogrešan od 22. julija, islamski skrajneži pa so pred dnevi objavili posnetek, na katerem Tomislav govori, da ga bodo ugrabitelji pokončali v 48 urah, če Egipt ne bo izpustil muslimanskih zapornic.

Čeprav so hrvaške oblasti medije pozvale, naj ne objavljajo podrobnosti o ugrabitvi, Jutarnji list poroča o tem, kako so nesrečnega Hrvata odpeljali v neznano. 22. julija okoli 16.30 sta bila Salopek in njegov voznik oddaljena le deset kilometrov od Kaira, kamor sta se vračala iz 300 kilometrov oddaljene oaz Bahareya, kjer je Salopek delal.

Po podatkih egipčanskih medijev, ki spremljajo primer, naj bi se zgodilo naslednje: na samotnem delu ceste, ki iz oaze vodi do Kaira, se je vozilu, v katerem sta bila voznik in Salopek, približalo terensko vozilo. V njem so bili štirje moški, ki so bili oblečeni kot beduini, njihovi obrazi pa so bili pokriti z rutami, na katerim naj bi bila oznaka neke države, a ni znano, katere. Egipčanske oblasti naj bi ta podatek skrbno varovale. Četverica naj bi bila oborožena z avtomatskimi puškami kalašnikovkami, s katerimi so menda večkrat ustrelili v zrak.

Hrvata ugrabili, voznika izpustili

Napadalci naj ne bi nič govorili, dva izmed njih pa sta izstopila iz terenskega vozila in vstopila v avtomobil, v katerem je sedel Salopek. Njegovo vozilo sta obrnilo v smer, iz katere je Salopek prispel, se po približno dvajsetih minutah ustavila in Hrvata odpeljala v avtomobil napadalcev, vzela njegov ter in voznikov mobilni telefon, Salopekovo prtljago in denar. Voznika so ugrabitelji pustili sredi puščave, egipčanski mediji pa poročajo, da oblasti intenzivno iščejo ugrabljenega Salopeka, medtem pa voznikovo ime ostaja skrivnost, prav tako ne želijo razkriti kraja, kjer so Hrvata ugrabili niti znamke avtomobila, v katerem so se ugrabitelji pripeljali.

Mediji poročajo, da naj bi zadnjo sled ugrabiteljev našli na območju mesta Al-Almin na severu Egipt. Na tem območju poteka cesta do meje z Libijo, zato naj bi obstaja možnost, da so Salopeka ugrabitelji odpeljali tja.

Deli s prijatelji