BELA HIŠA

Tajne službe spet odpovedale: v hiši pismo s cianidom

Objavljeno 18. marec 2015 10.28 | Posodobljeno 18. marec 2015 10.28 | Piše: STA, K. K.

V začetku marca sta dva agenta ameriške tajne službe po nočni zabavi in pijančevanju z avtomobilom trčila v varnostno barikado Bele hiše

Bela hiša

WASHINGTON – Bela hiša je ta teden prejela pismo s cianidom, so v torek poročali ameriški mediji. Gre za nov udarec za ameriško tajno službo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zaradi preiskave, ki še poteka, tiskovni predstavnik tajne službe Brian Leary dogodka ni želel komentirati. Razkril je le, da je pismo v Belo hišo prispelo v ponedeljek. Prvi biološki testi so bili negativni, testi naslednji dan pa so pokazali prisotnost cianida.

Neimenovani predstavnik varnostnih sil je za ameriško televizijo CNN dejal, da nobeden, ki dela v poštnem oddelku Bele hiše, ni bil poškodovan ali kakor koli izpostavljen nevarnosti. Incident s pismom je zadnji, ki pretresa ameriško tajno službo, pristojno za varovanje ameriškega predsednika in drugih pomembnih osebnosti.

V začetku marca sta dva agenta ameriške tajne službe po nočni zabavi in pijančevanju z avtomobilom trčila v varnostno barikado Bele hiše. Septembra lani je ograjo Bele hiše preskočil moški in z nožem pri sebi stekel v predsedniško palačo, kjer ga je ujel agent tajne službe, ki niti ni bil v službi.

Deli s prijatelji