RADODAREN

Svojim 6400 delavcem plačal dopust v Parizu

Objavljeno 12. maj 2015 23.06 | Posodobljeno 12. maj 2015 23.06 | Piše: E. B.

Direktor kitajskega podjetja popeljal vojsko zaposlenih na oddih v Francijo.

Njegovo podjetje praznuje dvajset let uspešnega poslovanja in Li Jinyuan se zaveda, da bi brez marljive in predane delovne sile težko dosegel tako zavidljive rezultate poslovanja. Zato je kar 6400 zaposlenih v kitajskem konzorciju Tiens Group, ki ga je ustanovil 1995., ob okroglem jubileju nagradil s sanjskim oddihom: v Franciji!

Navdušeni delavci so minuli teden tako preplavili Azurno obalo in Pariz, kjer so spali v najdražjih hotelih, jedli v vrhunskih restavracijah, si ogledali številne znamenitosti in uživali v kulturnih prireditvah. Vse, seveda, na račun radodarnega delodajalca, ki se na Forbesovi lestvici redno uvršča med najbogatejše zemljane, s tako množičnim izletom v tujino pa je še obogatil francosko gospodarstvo za vrtoglavih 33 milijonov evrov. Za oddih brez primere je 57-letni milijarder rezerviral 140 hotelov v Parizu, potem pa še 4760 sob v skupno 79 hotelih v Cannesu in Monaku – vse nastanitve se ponašajo s po štirimi ali petimi zvezdicami, le najboljše za marljive delavce, pač. Izletniki so se po Azurni obali prevažali s 147 avtobusi, spremljali so jih tudi Guinnessovi ocenjevalci, ki so prešteli in ugotovili, da so zaposleni Tiens Groupa na Angleški promenadi v Nici oblikovali napis Sanje Tiensa so Nica na Azurni obali, s čimer so mimogrede postavili tudi rekord v najdaljšem napisu iz človeške verige! Še pojasnimo, podjetje vse od svojih začetkov tesno sodeluje z gospodarstvom južnofrancoske pokrajine.

Francija velja po ocenah Združenih narodov trenutno za turistično najbolj oblegano državo sveta, s tako množičnim obiskom pa je, kot rečeno, izdatno obogatela: prestolnica je premožnejša za 13 milijonov evrov, Azurna obala pa za 20. Veseli popotniki, med njimi je bilo 5400 Kitajcev in še 1000 zaposlenih iz podružnic podjetja po vsem svetu, so se v zgodovino obenem zapisali še kot največja turistična skupina, ki je kadar koli obiskala Francijo. V preteklosti so v to državo sicer romali predvsem Evropejci in Američani, zadnja leta je vse več Kitajcev in popotnikov iz drugih azijskih dežel. Francoski turistični delavci so sicer vajeni navala radovednih množic, a so morali ob tokratnem obisku pošteno zavihati rokave, da so uspešno predvideli in uresničili želje kar 6400 obiskovalcev.

Podjetje Tiens Group, ki se ukvarja z biotehnologijo, logistiko, financami pa tudi turizmom in trgovino, zaposluje dobrih 12.000 ljudi, približno polovico pa je hvaležni Jinyuan nagradil s sanjskimi počitnicami.

Deli s prijatelji