NA POMOČ

Sumite, da bi FB-prijatelj dvignil roko nadse? Svetujejo, da storite tole

Objavljeno 16. junij 2016 10.43 | Posodobljeno 16. junij 2016 10.44 | Piše: STA, K. K.

Facebook je orodja razvil v sodelovanju z organizacijami, ki se ukvarjajo z duševnim zdravjem, in ob pomoči posameznikov, ki so poskušali narediti samomor.

SAN FRANCISCO – Družabni spletni medij je v ZDA lani začel uvajati nov mehanizem, ki uporabnikom omogoča, da prijavijo sum poskusa samomora spletnih prijateljev. Zdaj pa se to širi po vsem svetu oziroma na vse jezike, ki jih družabna platforma podpira.

Če kdo opazi, da nekdo verjetno naklepa samomor, mu lahko anonimno pošlje anonimno številko centra za pomoč pri preprečevanju samomora ali kakšno pripravljeno spodbudno sporočilo. Lahko pa vključi strokovnjake facebooka, ki bodo potem svetovali, kako in kaj.

Facebook je orodja razvil v sodelovanju z organizacijami, ki se ukvarjajo z duševnim zdravjem, in ob pomoči posameznikov, ki so poskušali narediti samomor. A facebook vseeno priporoča, naj tisti, ki opazi resno nevarnost samomora, nemudoma pokliče policijo.

Taki mehanizmi pa lahko prinesejo težave, saj so med uporabniki facebooka tudi nasilne, nesramne in brezčutne osebe, ki to lahko zlorabljajo.

Deli s prijatelji