NEPREDSTAVLJIVO

Študenta pozabili v zaporniški celici, zdaj bo dobil milijone

Objavljeno 31. julij 2013 17.02 | Posodobljeno 31. julij 2013 17.02 | Piše: STA, P. J.

Kar pet dni je bil brez vode in hrane, iz nuje je pil celo svoj urin.

V zaporu je pristal po zaslugi lastne neumnosti.

LOS ANGELES – Ameriški študent, ki so ga za pet dni brez vode in hrane enostavno pozabili v zaporni celici, bo prejel milijonsko odškodnino. 25-letni Daniel Chong bo od ameriške agencije za boj proti mamilom (DEA) dobil 4,1 milijona dolarja, so v torek sporočili njegovi odvetniki.

Chonga so aprila 2012 med racijo proti drogam skupaj z drugimi osumljenci priprli. Študenta so nato »pomotoma« pozabili v zaporni celici, so takrat sporočili pri DEA. »Gre za neverjetno in nepredstavljivo napako,« je v torek dejala njegova odvetnica Julia Yool. Dodala je, da njena stranka zdaj trpi za posttravmatičnim stresom.

Chong je moral pet dni vzdržati brez hrane in vode, iz nuje je pil celo svoj urin. Pazniki v zaporu so njegove klice na pomoč in udarce v vrata celice preprosto ignorirali. Da je bil mladenič res že povsem obupan, govorijo tudi poslovilne besede materi, ki si jih je spraskal z zlomljenim steklom očal na roko.

Po petih dneh so ga vendarle »odkrili«, naslednje dni pa je preživel na oddelku za intenzivno nego. Chonga sicer po raciji proti drogam niso sodno preganjali. V času racije je namreč samo obiskal prijatelje in v nezakonitih poslih ni sodeloval, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli s prijatelji