NAPADEN

Strauss-Kahn je za ljubico kralj prašičev

Objavljeno 23. februar 2013 17.10 | Posodobljeno 23. februar 2013 17.09 | Piše: E. B.

Na bivšega direktorja mednarodnega sklada se je v knjigi spravila odvetnica Marcela Iacub.

Dominique Strauss- Kahn, nekoč vpliven politik in finančnik, je zadnja leta v središču obtožb spolnih zlorab in prostitucije (foto: Reuters).

Če bi postal predsednik Francije, bi se Elizejska palača spremenila v svingerski klub, tajnice, svetovalci in drugo osebje pa bi morali pripravljati orgije, da potešijo tvoje najbolj nagnusne potrebe! Rekel si, da bi dal svojo kri za domovino, v resnico pa si domovino zlorabil, da si po njej prelival svojo neusahljivo spermo.«

Pol človek, pol prašič

Tako slikovito in drzno je Dominiqua Strauss-Kahna v novi knjigi nagovorila argentinska odvetnica Marcela Iacub, ki se je z nekdanjim direktorjem Mednarodnega denarnega sklada spečala po izbruhu obtožb domnevnega posilstva hotelske sobarice. Lepotica in zver je naslov eksplozivne knjige, v kateri je Strauss-Kahn opisan kot pol človek, pol prašič: moški brez moralnih zadržkov, za kar pa naj bi bila kriva predvsem njegova žena Anne Sinclair, nekdanja televizijska voditeljica in premožna dedinja, sicer pa znana povzpetnica, ki si je moževe zasedbe Elizejske palače želela bolj kot sam Dominique. Da bi postala prva dama Francije, so bile namreč njene sanje že vrsto let, z možem pa naj bi delala kakor s kužkom in ga usmerjala prav na vseh področjih. »Če bi mu pustila dihati, ne bi imel potrebe po takšnem spolnem izživljanju,« je prepričana Iacubova, ki pa se zdaj seveda spopada z ostrimi kritikami premožnih zakoncev. Kot pojasnjuje 64-letni politik, gre za pisarjenje ženske, ki je zapeljala vplivnega moškega, da bi dobila gradivo za knjigo in povod za denarno izsiljevanje, njegova žena pa je avtorico obtožila, da je znano, da ni opisovala nje, temveč samo sebe, saj je povsem jasno, kdo se v resnici žene za nedosegljivimi ambicijami!

Prizadel, a ne posilil

Kljub temu gre Lepotica in zver že za med, Iacubovo pa kritiki celo hvalijo, da je nadarjena pisateljica, prava mojstrica besednih zvez, ki bodo nedvomno pripomogle h komercialnemu uspehu dela. Odvetnica je Strauss-Kahna sicer spoznala januarja 2012, ko se je ta branil obtožb Nafissatou Diallo, sobarice newyorškega hotela, a je obramba njene izjave o domnevnem posilstvu postavila na laž, tako da se je z uspešnim politikom in finančnikom nazadnje zunajsodno pogodila, domnevno za dober milijon dolarjev. Iacubova je Strauss-Kahna med procesom podprla z dolgim esejem, v katerem je izrazila globoko prepričanje, da je obtoženi gotovo nedolžen: »Ubogo priseljenko iz Afrike je resda hudo prizadel, ni pa je posilil. Bila je užaljena, ker je bil do nje nespoštljiv in ji ni dal niti centa napitnine za spolne storitve!« je predstavila svojo teorijo, Strauss-Kahn pa naj bi se ji za pomoč pozneje oddolžil s skokom med rjuhe, kar sta potem ponavljala še sedem mesecev. Iacubova se je menda do ušes zaljubila v kralja prašičev, oznaka pa ni mišljena povsem žaljivo, kot je pojasnila: »Prašiči imajo neverjetno sposobnost uživanja v sedanjosti. Častijo življenjsko srečo, da so živi, da lahko tečejo, rijejo, rigajo, čutijo.«

Razvpitemu politiku se življenje sesuva tudi brez udarne knjige: še vedno mu grozi 20 let zapora zaradi domnevnega sodelovanja v mreži prostitucije, francoske oblasti pa ga obtožujejo tudi goljufij, s katerimi naj bi finančno podprl posredovanje deklet na poziv.

Deli s prijatelji