DAVČNA AFERA

Stranka Bratuškove kliče Junckerja na zagovor v Evropski parlament

Objavljeno 12. november 2014 14.37 | Posodobljeno 12. november 2014 14.41 | Piše: K. K.

Dolgoletni bivši luksemburški premier Jean-Claude Juncker je danes prvič po izbruhu luksemburške davčne afere poudaril, da »ni nobenega navzkrižja interesov«.

BRUSELJ – Predsednik Evropske komisije in dolgoletni bivši luksemburški premier Jean-Claude Juncker je danes po poročanju STA v nepričakovanem in prvem nastopu pred novinarji po izbruhu luksemburške davčne afere poudaril, da »ni nobenega navzkrižja interesov«. Obenem je napovedal odločen boj proti izogibanju davkom.

Naj pride pred poslance 

Hkrati so evropski liberalci, zbrani pod imenom ALDE, prek twitterja sporočili, da zahtevajo Junckerjeva pojasnila pred Evropskim parlamentom. ALDE je sicer evropska stranka, ki je za komisarko predlagala bivšo slovensko premierko Alenko Bratušek.

Juncker: Ni navzkrižja interesov

»Nobenega navzkrižja interesov ni ... Ne razumem dobro, zakaj v nekaterih časnikih pišejo Juncker proti Junckerju,« je dejal. K temu je še dodal, da prav nič v njegovi preteklosti ne kaže na to, da je bila njegova ambicija organizirati izogibanje davkom v Evropi.

»Evropska komisija se bo borila proti izogibanju davkom in davčnim goljufijam,« je obljubil in zatrdil, da to niso le prazne besede, temveč dejanska namera komisije, za katero upa, da ji bo sledilo vseh 28 članic, saj se davčne odločitve sprejemajo s soglasjem.

Deli s prijatelji