UPS

Ste vedeli? Slovenija je druga najbolj dekadentna država

Objavljeno 30. julij 2015 10.45 | Posodobljeno 30. julij 2015 10.45 | Piše: STA, T. L.

Dekadenco so izmerili glede na količino popitega alkohola na leto, pokajenih cigaret in marihuane, zaužitih amfetaminov, kokaina, opiatov in ekstazija ter izgub z igrami na srečo glede na BDP države.

NEW YORK – Ameriška tiskovna agencija Bloomberg je opravila raziskavo 57 držav sveta, ki jih je razvrstila po stopnji dekadence in Slovenija se je znašla pri vrhu, takoj za Češko, ki naj bi glede na to imela najbolj moralno propadajočo družbo.

Bloomberg je dekadenco izmeril glede na količino popitega alkohola na leto, pokajenih cigaret in marihuane, zaužitih amfetaminov, kokaina, opiatov in ekstazija ter izgub z igrami na srečo glede na BDP države. Slovenija ni »zmagala« v nobeni kategoriji, je pa precej pri vrhu glede alkohola, cigaret in izgub z igrami na srečo.

Češka se je znašla na prvem mestu predvsem zaradi velike količine pokajene marihuane, za Slovenijo pa so se v prvo deseterico uvrstile še Avstralija, Armenija, Bolgarija, Španija, Bosna in Hercegovina, Rusija, Belorusija in Grčija. ZDA so šele na 16. mestu, najmanj moralno razpadajoče države pa so glede na uporabljene kriterije Zambija, Salvador, Bolivija, Gvatemala in Venezuela.

Deli s prijatelji