VROČI POGOVORI

Stavka v valjevskem Gorenju: toliko višje plače zahtevajo

Objavljeno 14. julij 2017 16.52 | Posodobljeno 14. julij 2017 16.52 | Piše: A. L.

V srbski tovarni zahtevajo za 40 evrov višje plače.

Montaža hladilno-zamrzovalnih aparatov.

VALJEVO – Zaposleni v tovarni Gorenje v Valjevu danes ponovno stavkajo. Vodstvo podjetja namreč ni izpolnilo njihovih zahtev po zvišanju plač in po boljših delovnih razmerah, poroča Beta.

Delavci zahtevajo dvig plač za 40 evrov, medtem ko je vodstvo predlagalo okoli 30 odstotkov nižji dvig mesečnih plač. Ob tem zaposleni opozarjajo, da delajo v izredno vročih halah, saj ni ustreznega hladilnega sistema. Pogovori med zaposlenimi in vodstvom so se začeli v torek, ker pa ni bilo dogovora, so v obeh halah delo prekinili za tri ure.

Nezadovoljni s sindikati

Zaposleni niso bili zadovoljni s pogajanji sindikalistov, zato so izbrali skupino 15 zaposlenih in jih poslali na pogovor z vodstvom. A tudi to ni obrodilo sadov. Iz Gorenja so potrdili, da potekajo pogovori z delavci in da ne bodo dajali izjav, vse dokler ne bodo pogovori končani.

Zamenjava direktorja

V vrhu Gorenja Valjevo se je pred kratkim zgodila menjava. Direktorja Borisa Pavčnika so zamenjali z Dragom Kremkerjem, ki je v torek prispel v Valjevo.

Gorenje Valjevo zaposluje 1470 ljudi, v povprečju pa delavci v proizvodnji zaslužijo od 300 do 500 evrov. Do letos stavke v tovarni, ki je lanskega decembra praznovala 10-letnico obstoja, ni bilo.

Deli s prijatelji