POZOR

Stavka na nemških letališčih, Adria: Lahko pride do večjih zamud

Objavljeno 27. marec 2014 09.26 | Posodobljeno 27. marec 2014 09.26 | Piše: STA, A. L.

Največji nemški letalski prevoznik Lufthansa je že odpovedal skoraj 600 domačih in mednarodnih poletov, svari tudi pred zamudami.

Simbolična fotografija.

FRANKFURT – Zaradi stavke zaposlenih v javnem sektorju bo danes na več nemških letališčih prihajalo do odpovedi letov in zamud. Še posebej močno bo prizadeto letališče v Frankfurtu. Slovenski letalski prevoznik Adria Airways sicer napoveduje, da bo svoje lete opravil skladno z voznim redom.

Stavke letališkega in drugega osebja naj bi se samo na frankfurtskem letališču udeležilo 6000 zaposlenih v upravljavcu Fraport. Stavke pa bodo potekale tudi na letališčih v Münchnu, Düsseldorfu, Stuttgartu, Hamburgu, Hannovru in na letališču Köln/Bonn. Začele se bodo v zgodnjih jutranjih urah in trajale približno do 14. ure.

Največji nemški letalski prevoznik Lufthansa je že odpovedal skoraj 600 domačih in mednarodnih poletov, svari tudi pred zamudami.

Adria: Utegne priti do večjih zamud

Medtem pa so v slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways v sredo zagotovili, da bodo lete v Nemčijo in iz nje opravili skladno z voznim redom. Lahko pa zaradi stavke pride do večjih zamud pri odhodu letal z nemških letališč, so opozorili.

Stavko pripravlja sindikat Verdi, ki na ta način krepi pritisk pred novim krogom pogajanj o plačah v javnem sektorju. Pogajalci delodajalcev in delojemalcev se bodo na novem krogu pogovorov sestali prihodnji ponedeljek.

Sindikat zahteva povečanje prihodkov državnih in občinskih uslužbencev za 100 evrov in nato še za dodatnih 3,5 odstotka. Delodajalci svoje ponudbe še niso predstavili.

Deli s prijatelji