NEVERJETNO

Starši v šoku: v bolnišnici so jim rekli, naj umirajočega sina odnesejo domov

Objavljeno 04. marec 2017 08.51 | Posodobljeno 04. marec 2017 08.51 | Piše: T. Pa.

»Želim samo najboljše za svojega otroka in to, da ohrani svoje dostojanstvo v teh težkih trenutkih.«

Fotografija je simbolična.

ZAGREB – Hudo poškodovanega Marina Dražića (15) so pred dvema dnevoma v sprejeli na pediatrično kliniko v Zagrebu, kjer so ga oživljali. Njegov oče Mladen je za hrvaške medije danes povedal, da je od zdravnikov dobil ultimat: ker je deček v terminalni fazi bolezni, ga morajo starši odnesti domov. Predstojnica oddelka naj bi mu rekla, da je pravilo, da taki otroci umrejo doma.

V odpustnici je napisano, da deček ni akutno bolan in da zato ne potrebuje zdravniške pomoči, njegovi starši pa obupano pravijo, da ga v takem stanju ne morejo odpeljati domov.

»Marina sva jaz in njegov 12-letni brat oživljala doma. Moja žena je bila ob nas, od šoka pa ni mogla pomagati. Zaradi vsega, kar se je zgodilo, sem sam doživel živčni zlom, najin drugi sin pa potrebuje psihološko pomoč,« je povedal oče. Pravi tudi, da so ga kasneje v isti bolnišnici vprašali, ali je prepričan, da je dečka res oživljal.

Nesrečni deček je pred osmimi meseci doživel hudo prometno nesrečo. Zdaj je hrom in trpi za hidrocefalusom. Do novembra lani ni potreboval bolnišnične oskrbe, zanj sta skrbela starša, ki se zdaj sprašujeta, kam je izginila vsa človečnost. V bolnišnici nihče ne poskrbi zanj, kot da ga ni, Marin pa sliši vse, kar se dogaja ob njem. Trenutno za življenje potrebuje pomoč aparatov in ni jasno, v kakšen stanju bi bil, če bi ga prisilili oditi domov. 

»Nisem strokovnjak, le oče. Želim samo najboljše za svojega otroka in to, da ohrani svoje dostojanstvo v teh težkih trenutkih. Vsakdo to zasluži,« je svojo izpoved zaključil obupani oče.

Deli s prijatelji