ZASTRAŠUJOČE

Starši, pozor! Zaradi nevarne igre lahko vaši otroci izginejo

Objavljeno 09. maj 2015 22.05 | Posodobljeno 09. maj 2015 22.05 | Piše: A. K.

Najnovejši trend se med mladimi širi kot požar.

Fotografija je simbolična.

ESSEX – Zastrašujoča igra je preplavila facebook in žal navdušila marsikaterega najstnika. Govorimo o igri, ki so jo poimenovali Game of 72 in katere bistvo je, da mladoletniki sprejmejo izziv svojih prijateljev ter za 72 ur izginejo v neznano. O tem, kam gredo, ne smejo obvestiti nikogar, zlasti ne svojih staršev.

Omenjeni izziv naj bi bil po poročanju britanskih medijev povezan z izginotjem Siobhan Clarke (15) in Sammy Clarke (14) iz Essexa. Najstnici sta namreč pretekli petek odšli iz šole, za njima pa se je izgubila vsaka sled. Deklici je policija izsledila šele v ponedeljek, nahajali pa sta se približno 30 kilometrov do doma. Z njima je izginil tudi 22-letni Keiran Hartley-Anderson, ki mu je policija odvzela prostost, saj naj bi bil povezan z izginotjem najstnic.

S to nevarno igro pa naj bi bilo povezano tudi izginotje francoske 13-letnice, ki so jo mediji poimenovali Emma. Ta staršem in policiji ni želela povedati, kje se je nahajala tri dni. Dejala je le, da je »šlo za igro s facebooka«.

Deli s prijatelji