MUČENJE ZAPORNIKOV

ISIS Putinu obljublja maščevanje za mučenje zapornikov

Islamska država grozi Rusiji s »krvavim« maščevanjem zaradi mučenja njenih vojakov".
Fotografija: Ruski predsednik. FOTO: Mikhail Metzel Via Reuters
Odpri galerijo
Ruski predsednik. FOTO: Mikhail Metzel Via Reuters

Vladimirju Putinu naj bi ISIS izdal smrtonosno opozorilo po objavi videoposnetkov ruskih vojakov, ki mučijo osumljence, aretirane po strelskem napadu na koncertno dvorano v Moskvi.

Doslej je potrjeno, da je umrlo več kot 130 ljudi, več kot 180 pa je bilo ranjenih v strelskem napadu v koncertni dvorani na obrobju ruske prestolnice, nato pa so napadalci stavbo še zažgali. Terorističnih dejanj so obtoženi štirje moški – Mirzojev, Račabalizoda, Fajzov in Fariduni – vsi pa so bili ob prihodu na sodišče očitno pretepeni in poškodovani.

image_alt
Tako so po zaslišanju videti teroristi iz Moskve: eden na invalidskem vozičku, drugi z odrezanim uhljem ... (FOTO)

Ruski mediji poročajo, da so vsi štirje državljani Tadžikistana – države, ki na jugu meji z Rusijo. Grožnja se je pojavila po tem, ko so se na spletu pojavili posnetki, na katerih se eden od osumljencev od strahu stiska na tleh, medtem ko ga ruski vojaki večkrat udarijo. V drugem trenutku je slišati moškega, kako kriči od bolečine ob udarcu s puško.

ISIS prevzel odgovornost za strelski napad

Pripadniki ISIS, ki so prevzeli odgovornost za napade, zdaj grozijo, da se bodo Putinu in njegovim rojakom »zelo kmalu« maščevali. Na plakatu z domnevnim opozorilom je zapisano: »Vključno s Putinom: Nevarnost za vse divje Ruse! Nehajte mučiti ujetnike Islamske države! Pazite! Ne mislite, da nimamo možnosti, da bi se vam maščevali za naše ujete brate.«

Stanje koncertne dvorane po napadu islamskih skrajnežev. FOTO: Obtained By Reuters Reuters
Stanje koncertne dvorane po napadu islamskih skrajnežev. FOTO: Obtained By Reuters Reuters

»V petkovem napadu smo vam dokazali, da vas lahko mudžahidi Islamske države, če bo Bog dal, kaznujejo za vse grozote. Mučenje ujetih mudžahedinov v vašem imenu in objava njihovih videoposnetkov poveča vašo krvoločnost za tisoče njihovih bratov. Tokrat vas udarimo tako močno po glavi, da se vas bodo prihodnje generacije, če Bog da, spomnile in bodo pretekle bolečine in rane pozabljene. Da! Zelo težki, smrtonosni, krvavi, zbadajoči, pekoči in uničujoči udarci. Počakajte! Pričakujte masaker, če bo Bog dal. Zelo kmalu, če bo Bog dal,« so zapisali v dramatičnem grozilnem sporočilu.

image_alt
Iz Ukrajine se je oglasil najsmrtonosnejši ostrostrelec na svetu: opisuje grozljive prizore z bojišča

Fotografije tadžikistanskega terorista, ki leži na tleh telovadnice s hlačami okrog gležnjev in z žicami, pritrjenimi na dimlje, so se v zadnjih 48 urah razširile na spletu. Vidne so žice iz vojaškega terenskega pripomočka TA-57, ki naj bi človeka stresel z do 80 volti, osumljenec pa stiska zobe in iz ust se mu peni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije