V TEMI

Sredi turistične gneče jim zmanjkuje elektrike

Objavljeno 14. avgust 2015 22.11 | Posodobljeno 14. avgust 2015 22.11 | Piše: E. B.

Gostinski obrati sredi največje gneče več ur brez elektrike. Turistični delavci v Budvi bodo tožili domače gospodarstvo.

Otok bodo v času poroke zaprli za javnost.

BUDVA – Številni turistični delavci si v vroči poletni sezone manejo roke, v Črni gori pa bentijo. Domače gospodarstvo jim jo je namreč pošteno zagodlo, saj so sredi največjega vrveža obiskovalcev že večkrat ostali brez električne energije.

Najhuje je v gostinskih obratih ob znamenitem sprehajališču med hoteloma Buda in Vilo Manojlović, kjer so se v minulih dveh tednih v popolni temi znašli že trikrat, in to po več ur, nazadnje med prvo in četrto uro zjutraj, ko so lokali običajno polni lačnih in žejnih gostov, ki potem besno odhajajo na druge konce mesta. Gostinci tako ne le da ostajajo brez gostov in dobička, odstraniti morajo tudi vsa živila, shranjena v založenih hladilnikih, stroškov za nastalo škodo pa jim ni povrnil še nihče. Zato so se turistični delavci na prizadetem območju združili in sklenili vložiti tožbo proti domačemu dobavitelju električne energije, ki jim do zdaj ni pojasnil niti vzroka za težave.

»Prav v času, ko bi morali služiti denar, da preživimo do prihodnje sezone, nam jo tako zagodejo,« se jezi lastnik enega od gostinskih obratov. Boji se nadaljevanja poletja in vsak dan trepeta pred morebitnim vnovičnim izpadom elektrike. Gostinci še pristavljajo, da za najem lokala ob slovitem sprehajališču plačujejo pravo premoženje, povrhu pa še mastne prihodke od sezonskih prihodkov, zanemarjena preskrba območja z električno energijo je tako še bolj nezaslišana. 

Deli s prijatelji