SREČNEŽ

Srečna roka Melvyna

Objavljeno 16. maj 2013 15.55 | Posodobljeno 16. maj 2013 15.57 | Piše: E. B.

Upokojenega poštarja je sreča doletela kar štirikrat.

Kimberly je spraskala listič in dobila 100.000 dolarjev

Strela nikoli ne udari dvakrat na isto mesto, pravijo, jackpot pa očitno – tudi štirikrat. Neverjetna sreča je znova doletela upokojenega poštnega uslužbenca, ki ga dobitki na loteriji v ameriški zvezni državi Virginija spremljajo vse od leta 2004.

Melvyn Wilson je prvič zadel 25.000 dolarjev, ko je spraskal označeni del sreče in odkril več kot dobrodošlo premoženje. Več kot zadovoljen je denar pametno naložil, sodelovanju v igrah na srečo pa se seveda še ni bil pripravljen odpovedati. In še dobro, da se ni, kajti leto dni pozneje so ga dolarji zasuli kar dvakrat! In to v mnogo zavidljivejših zneskih, kajti prvič je na lističu spraskal kar milijon dolarjev, nekaj mesecev pozneje pa še pol milijona. Nepričakovano premoženje mu je v treh obrokih v pičlih desetih mesecih omogočilo več kot udobno upokojitev, občasno pa, kar tako za hec, sodelovanje v loteriji. In po nekaj letih potrpežljivega kupovanja lističev in drgnjenja označenih simbolov se je sreča 72-letniku na široko nasmehnila še enkrat: zadel je še pol milijona! Skupno je torej v zadnjih letih brez napora zaslužil več kot dva milijona dolarjev, Millionaire Mania Scratcher pa te dni še vedno ponuja še neosvojeno glavno, dvomilijonsko nagrado – se bo do nje znova dokopala Melvynova srečna roka?

Upokojeni poštar premožnejši še za 360 milijonov dolarjev

»Očitno se znajdem na pravem kraju ob pravem času,« je skromno skomignil z rameni zmagovalec in zaupal, da nikoli ne kupi le ene srečke, ne sodeluje pa v drugih loterijskih igrah. Toda priznava, da ga vse bolj pritegujejo tudi velike ribe, kot je, denimo, Powerball, ki čaka na novega bogatuna že od novembra. Bombastični znesek je znova vabil sinoči, in če je zadel prav Melvyna iz Virginije, je upokojeni poštar premožnejši še za 360 milijonov dolarjev.

Deli s prijatelji