POLOMIL GA JE

Srbski loto razvozlan: grafik se je zlomil in vse priznal

Objavljeno 01. avgust 2015 19.12 | Posodobljeno 01. avgust 2015 19.21 | Piše: Mo. S.

Očitno se je zgodilo le neverjetno naključje.

BEOGRAD – Kot kaže, bodo Srbi le prišli do dna loterijske »prevare«, zaradi katere se je stresla vsa država, incident pa je veliko pozornosti dobil tudi preko srbskih meja.

Policija je v zvezi s škandalomimage zaslišala 11 zaposlenih na srbski loteriji in vendarle našla krivca: grafik, ki skrbi, da se na televizijskem zaslonu prikazujejo številke, je priznal, da je namesto številke 27 po pomoti vpisal številko 21. Ko je ugotovil, da se je zmotil, je hotel napako popraviti, vendar programska oprema njegovih zahtev ni upoštevala. Prav takrat pa se je iz bobna prikotalila še čisto prava številka 21, poroča srbski Blic.

Vsi vpleteni, tudi voditeljica Aleksandra Gudelj, so sicer prestali poligrafsko testiranje. Le grafik se je očitno zlomil in po več dneh priznal, da ga je polomil.

Kot kaže, se je zgodilo le neverjetno naključje. Kljub temu pa je nekoliko nenavadno, da je bila prav kroglica s številko 21 poškodovana,image zato morajo ugotoviti še, ali je ta poškodba morda res vplivala na žrebanje.

Deli s prijatelji