NAPAD

Srbi ogorčeni: Šlo je za poskus umora in linč premierja

Objavljeno 13. julij 2015 10.52 | Posodobljeno 13. julij 2015 10.53 | Piše: STA, Mo. S.

Srbski premier Vučić je bil med sobotno spominsko slovesnostjo ob 20. obletnici genocida v Srebrenici, ki je potekala v Potočarih, ranjen, potem ko ga je v glavo zadel kamen, ki je priletel iz množice.

BEOGRAD – Srbski zunanji minister Ivica Dačić je danes glede sobotnega napada na srbskega premierja Aleksandra Vučića image v Potočarih dejal, da ne zadostujejo opravičilo člana predsedstva BiH Bakira Izetbegovića in besedne obsodbe, treba da je aretirati napadalce in organizatorje.

»Zahtevamo celovito preiskavo. Ne samo preiskavo brez rezultatov, ampak aretacije, in to ne samo neposrednih izvrševalcev, temveč tudi organizatorjev. Šlo je za poskus umora in linč premierja države,« je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug za današnji časnik Kurir dejal Dačić.

Svet ministrov BiH se bo sicer danes sestal na izredni seji, na kateri naj bi govorili o varnostnih vidikih spominske slovesnosti v Srebrenici in napadu na srbskega premierja. Seja naj bi se po navedbah medijev BiH začela ob 9.30.

Zadel ga je kamen, moral je bežati

Srbski premier Vučić je bil med sobotno spominsko slovesnostjo ob 20. obletnici genocida v Srebrenici, ki je potekala v Potočarih, ranjen, potem ko ga je v glavo zadel kamen, ki je priletel iz množice. Vučića so nemudoma odpeljali s kraja dogodka, srbska delegacija pa je zapustila Potočare. Oblasti so po dogodku aretirale enega od napadalcev.

Deli s prijatelji